Herland Report: Hanne Nabintu Herlands bestselgende bok, Alarm! Tanker om en kultur i krise er et kampskrift og oppgjør med «de forsteinede kulturradikale oppfatningene som altfor lenge har preget norsk offentlighet».
«Det er mitt håp at disse samfunnskritiske og religionsfilosofiske tekstene kan bidra som tankevekkere inn i det norske samfunnet», skriver Hanne Nabintu Herland i sin Alarm-bok.
Sakset fra ABC: Noen vil nok fnyse av en del påstander. Det er iallfall ingen grunn til å stille seg likegyldig.
Religionshistorikeren har skarpt skyts og belegger sine synspunkter med solid dokumentasjon, spesielt henvisning til litteratur som bidrar med sentrale poenger.
Hun hevder at det er grunn til stor uro over en rekke sykdomstrekk ved dagens samfunn.
«Fordi det så lenge er blitt lagt ensidig vekt på materielle verdier og vitenskapelig etterprøvbarhet, mangler kulturen en tilsvarende vekt på moralsk energi.
RELATERTE ARTIKLER:
- Ny-marxist 1968 ideolog, Herbert Marcuse om hvordan de kulturradikale skal undertrykke majoriteten!
- Den sekulære ekstremismen i Europa. Mohammed Usman Rana.
- Direktedemokrati sikrer folkeviljen. I dag har vi partidiktatur og politikerforakt.
- Norge har Europas mest lukkede, ny-marxistiske medier. #BorisJohnson.
- Når media blir upålitelig basert på “sannheter” vi vet ikke stemmer – Hans-Erik Husby.
1960-tallets brudd med sentrale etiske prinsipper har ført til en betydelig verdioppløsning.
Dette har åpnet for en hedonistisk samfunnsutvikling der egoisme, hensynsløshet og mangel på grensesetting er i ferd med å bli sosialt akseptert.
Etter å ha kjent normoppløsningens selvdestruktivitet på kroppen, ønsker vi en større vekt på solidaritet, samhold, personlig ansvar og selvbegrensning.»
Forfatteren underslår ikke at det opp gjennom årene har vært god grunn til kritiske blikk på enkelte religiøse holdninger og aktiviteter, men slike fakta bør «likevel ikke skygge for det faktum at religionen har gitt betydelige, konstruktive bidrag til samfunnsutvikling gjennom historien».
Hanne Nabintu Herland har tydeligvis sett det som maktpåliggende å være en vekkerrøst i tiden.
Slike røster trengs, ikke bare med tanke på mindre justeringer hist og her, men fordi det åpenbart er behov for gjennomgripende endringer.
Massemediene omtaler daglig forhold som viser at rikets kulturelle tilstand er i ulage. Alarm-boken, som ble lansert 2. mars, 2010, gir god oversikt over problemstillingene.
Den er også egnet til å gi engasjement og innsikt i hvordan man skal få bukt med kulturkrisen, iallfall få fjernet de mest plagsomme utvekster. Her stilles det krav til trossamfunn og individer på forskjellige plan.