Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen: Dagbladet

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Monsen

 

Herland Report: Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu Herland og Nina Karin Monsen. Sistnevnte skriver forordet i Nerdrums nye bok.

– Jeg har vært opptatt og fascinert av Odd Nerdrum i mange år. Jeg ser på ham som en av de største kunstnerne i vår tid, kanskje den største, sier Hanne Nabintu Herland til Dagbladet.

Religionshistorikeren og samfunnsdebattanten skriver forordet i Odd Nerdrums kommende bok, «Crime and Refuge», der maleren presenterer en stor del av bildene han har malt gjennom karrieren. (Foto: Dagbladet)

 

LES MER:

 

Odd Nerdrum hyller Nina Karin Monsen og Hanne Nabintu Herland: Herland Report subscribe
Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen: Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here! Thanks so much for reading. More people, like you, are supporting and reading our investigative work, than ever before. All articles are free, no pay walls. The best way to make sure you see what we publish is to subscribe to the mailing list, which will get you a weekly email notification and alerts about our TV shows – FOR FREE! Follow the trend and subscribe! Our articles and TV shows are entirely fan-supported, so please consider sharing it around.

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen:  Etter å ha utmerket seg i norske medier en årrekke, blant annet med flere bestselgende bøker som Alarm og Respekt, trakk Hanne Nabintu Herland seg tilbake fra aktiv mediedeltagelse og etablerte The Herland Report som har fått stor internasjonal suksess.

Det er en nyhetsside som også har en YouTube kanal med TV intervjuer med en rekke av Vestens ledende tenkere.

Herland sier hun alltid har oppfattet Norge fra et utsideperspektiv, kanskje som følge av oppvekst i Afrika, og har bestandig etterlyst et oppgjør med den sosialistiske norske rasismen som ser ned på innflyttere.

Etter å ha bodd mange år utenfor Norge, i Sør Amerika og Midtøsten, med et bredt internasjonalt nettverk utenfor landet, ble det naturlig å danne sin egen mediekanal.

Braksuksessen har åpnet mange dører i USA, der Herland har intervjuet ledende senatorer, politikere, Judicial Watch direktører, ledere fra CIA, NSA, bestselgende forfattere, akademikere og professorer.

Fra det skandinaviske segmentet, har Herland også en rekke spennende stemmer med seg, som Niels Chr. Geelmuyden, Einar Salvesen, Brita Møystad Engseth, Hans-Erik Dyvik Husby, Lillian Muller, Mohammad Usman Rana, Walid al Kubaisi og mange flere.

På Herland Report nyhetssiden finner du artikler fra en rekke av Vestens ledende intellektuelle, forfattere og aktivister om utenrikspolitikk, perspektiver på Midtøsten, den kulturelle nedgangen i Vesten og ramsalt kritikk av New Left kulturradikale bevegelsen på 1960-tallet.

 

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen:  I DET NYE BABYLON. Hvordan Vesten mistet sin storhet analyserer religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av nyhetssiden Herland Report, Hanne Nabintu Herland, den ekstrem-liberale utviklingen og det kulturelle forfallet i Vesten. De verdiene som holdt samfunnsfelleskapet sammen, slik som solidaritet og empati, har i stor grad blitt byttet ut med grådighet, materialisme og ensidig vekt på selvrealisering. Det nye Babylon beskriver også hvordan en gjeninnføring av noen av våre viktigste historiske verdier, vil kunne lede vår kultur inn i en ny blomstringsfase med vekt på individets ansvar i fellesskapet.

– Jantelov og eliter

 

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen:  – For meg er det en stor ære å få lov til å skrive forordet. Nerdrum er en krass opposisjonell, en som våger å gå mot strømmen, og akkurat de personene er spesielt viktige i det lille landet vårt som er så preget at jantelov og eliter som dikterer hva som er gjengs og ikke, sier Herland og fortsetter:

– Nerdrum våget å gå imot deler av modernismen og isteden fremheve de gamle europeiske kunstidealene. Det var svært kontroversielt, men jeg mener vi bør lytte til de stemmene som går mot strømmen.

Hvordan ville verden sett ut uten Platon og Aristoteles? Dessverre er det mye smålighet og trangsyn i dette landet, og vi liker ikke å gi annerkjennelse til personer som oppnår stor suksess i utlandet.

 

Likheter

 

Herland forteller at hun mener det offentlige Norge bør gjøre mer for å fremheve maleren.

– Nerdrums malerier burde selvsagt ha smykket dronningens saler. Hun bør stå opp for bredden i det norske kunstfeltet, og Nerdrum er etter min mening blant de mest geniale vi har.

Han burde finnes på statsministerens kontor og i norske ambassader, sier hun.

– Hvem tok initiativet til at du skulle skrive forordet til boken?

– Det var Nerdrum selv, og jeg synes jo det er veldig hyggelig. Vi er jo opposisjonelle begge to.

På samme måte som Nerdrum ønsker å trekke fram de gamle europeiske malerne, mener jeg at vi ikke skal glemme de åndsvåkne mesterne fra vår egen kultur og deres ideer, sier Herland.

 

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen:  Dette er den dramatiske biografien om Herlands krigsherjede barndom i Kongo og hennes møte med janteloven og det naive Norge i voksen alder. Hanne Nabintu Herland er religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av The Herland Report som når millioner årlig.  Herland skriver om snillisme, rasisme mot hvite, middelmådighet, mangelen på respekt for den tradisjonelle norske kulturen og troen på Gud. Hennes forrige bok, “Alarm” kom ut i 2010 og solgte i fem opplag på under et år. Herland er en av de få som er en uredd og fri intellektuell som ofte kommer med uventede og sylskarpe synspunkter som bryter med det politisk korrekte. Kjøp den her!

– Mot som et mannfolk

 

Odd Nerdrum hyller Hanne Nabintu og Nina Karin Monsen:  Odd Nerdrum skriver i en epost til Dagbladet at Herland var et naturlig valg.

– Nina Karin Monsen og Hanne Nabintu Herland har overtatt den plassen Jens Bjørneboe og hans like, hadde. Det var derfor naturlig å spørre Hanne Nabintu Herland, fordi hun har mot som et mannfolk. Dessuten er hun en representant for norsk kulturliv.

 

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER AND TV SHOWS. Follow the trend and be one of them, and SHARE the articles:
Thanks so much for reading! More people, like you, are supporting and reading our investigative work, than ever before. All articles are free, no pay walls. The best way to make sure you see what we publish is to subscribe to the mailing list, which will get you a weekly email notification and alerts about our TV shows – FOR FREE! Our articles and TV shows are entirely fan-supported, so please consider sharing it around!

Check Also

The Collapsing American Military: Getty

The Collapsing American Military

  Herland Report: The Collapsing American Military: Dan Goure and David T. Pyne have raised valid …

China values freedom from chaos, Kishore Mahbubani AFP

China takeover and Western corruption: The West Has Lost Its Dominant Position

  Herland Report: China takeover and Western corruption: The West Has Lost Its Dominant Position: …

The level of censorship is all-time high, do like thousands of others and SUBSCRIBE to our Newsletter here!

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close