Sirkus Navalnyj varsler opptrapping av konflikt mot Russland?

Opptrapping av konflikt mot Russland?

 

Herland Report: “Den russiske stat bør anses som en gjeng med kriminelle som midlertidig har tatt makten,” er et av utsagnene til den russiske opposisjonspolitikeren og yrkesdemonstranten, Alexei Navalny som har svært mange venner i Vesten.

Han mener at EU bør blande seg inn i Russlands valg neste år, ettersom dette valget med sikkerhet vil være rigget. Navalny saken varsler nok en sakte opptrapping mot nye konflikter mot Russland, ettersom Trump tapte valget.

Flere vestlige regjeringer har uttalt at Navalny angivelig ble forgiftet av Novichok, men bevis ser ut til å mangle. Novichok er den samme giften man hevdet ble brukt i Sergei Skripal saken. Hva vi ser, ble heller ikke Skripal saken løst, sveitsiske undersøkelser viste siden at Novichok ikke ble brukt.

Dr. Bjørn Ditlef Nistad analyserer saken på sin blogg: Den 17. januar ble den russiske bloggeren og yrkesdemonstranten Aleksej Navalny pågrepet på flyplassen i Moskva da han vendte tilbake til hjemlandet etter et opphold i Tyskland knyttet til et angivelig forgiftningsforsøk.

Se video som viser hvordan Navalny – omgitt av et hoff av reportere – vender hjem til Russland der han blir pågrepet på flyplassen, her.

Herland Report subscribe
Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here! 

 

Vestlige politikere, menneskerettighetsaktivister og massemedier har som forventet fordømt pågripelsen av Navalny, som denne bevisst hadde fremprovosert ved å vende tilbake til hjemlandet lenge etter å ha blitt rehabilitert etter det påståtte forgiftningsforsøket, slik at rapporteringsplikten knyttet til en betinget dom fra 2014 for diverse økonomiske forbrytelser var brutt.

Man vet ikke om man skal le eller gråte. Påstanden om at Putin eller russiske myndigheter skal ha forsøkt å forgifte Navalny var i utgangspunktet så dum og ulogisk at man nesten var flau på vegne av vestlige propagandister som kunne koke i hop en slik historie.

For bare å nevne noe av det som åpenbart ikke henger på greip knyttet til det angivelige forgiftningsforsøket: Ville ikke russisk etterretning ha klart å ta livet av Navalny dersom det virkelig var hensikten å drepe ham?

Sirkus Navalny varsler opptrapping av konflikt mot Russland?  Hvorfor skulle russiske etterretningstjenester ha brukt en spesialgift som kan spores til et russisk laboratorium, om de stod bak et attentat mot Navalny? Hvorfor lot russiske myndigheter Navalny reise til Tyskland om de hadde prøvd å drepe mannen?

Senere gikk historien over i det parodiske da det ble hevdet at den opposisjonelle bloggeren var blitt forsøkt likvidert ved forgiftning av hans underbukser.

Og nå vender Navalny – en mann med kone og barn – frivillig tilbake til Putins Russland samtidig som han selv – sekundert av vestlige politikere og massemedier – hevder at Putin og russiske myndigheter har forsøkt å drepe ham!

Finnes det noe bedre bevis for at historien om det angivelige giftattentatet på Navalnyj er rent oppspinn som Navalny selv umulig kan tro på?

Skjønner ikke Navalny, hans støttespillere og vestlige propagandister at anklagene om forsøk på giftdrap blir latterlige når Navalny selv frivillig vender tilbake til Russland?

Ytterligere kommentarer til Navalny og hans krumspring har det liten hensikt å komme med. Til glede for Nato, Helsingforskomiteen og løssalgspressen har Navalny gjort seg til et slags evigvarende sirkusnummer.

Noen synes sikkert at kunstene han varter opp med er flotte og applauderer entusiastisk. Andre – og de er utvilsomt flere enn de ekte beundrerne – later som om de lar seg begeistre av kunstene og applauderer de også.

Men de fleste har nok gått lei av Sirkus-Navalny. Og endel synes trolig synd på mannen, omtrent som man kan synes synd på en klovn som ikke lenger får folk til å le.

Les om svertekampanjen mot Russland her.

Les om hvordan vestlige massemedier nekter å fortelle om ekstremisten og rasisten Navalny her.

 

About the author

Bjørn Ditlef Nistad er doktor i russisk historie, forfatter av en rekke bøker og grunnlegger av Russisk Informasjonssenter i Norge. Les hans analyser rundt temaet Russland, Ukraina, Midtøsten og andre utenrikspolitiske tema på Kaldeidoskop.
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Hanne Herland, founder of The Herland Report.

Friedrich Hayek and the West returning to Feudalism

  In 1944, Friedrich Hayek, one of the 1900s most influential economists, wrote a book …

Western Secular Values: Hanne Nabintu Herland, foto Steffen Aaland

Existential inner peace in the midst of turmoil

  The 20th century introduced Marxist, atheist emptiness to the masses in the West. It …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×