Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
Er muslimer blitt de nye «jøder» med endeløse krav om særrettigheter? Trond Ali Linstad Herland Report

Er muslimer blitt de nye «jøder» med endeløse krav om særrettigheter? Trond Ali Linstad

 

Herland Report: Trond Ali Linstad: Jøder – slett ikke alle – har gjennom historien opparbeidet en holdning av å være uberettiget forulempet, fornærmet, tilsidesatt og diskriminert. Og har stilt krav om særrettigheter.

De skal bli tatt spesielt hensyn til, med krav om forståelse for sine selvdefinerte behov, på siden av andre folk, som de ofte har stilt seg utenfor. Slik det er for eksempel i Palestina, skriver muslimsk lege, Trond Ali Linstad på Herland Report.

Nå ser jeg muslimer i ferd med det samme. De er forulempet, fornærmet og tilsidesatt, anser de, og mener seg i behov av særegne tiltak. Majoriteter behandler dem “ikke pent”. De er også blitt rammet av terror.

Muslimer bør (som «jøder») skjerpe seg, i stedet for å være indignerte; kreve spesiell forståelse og særhensyn. De kan ha noe å rydde opp i selv, i tanker og holdninger. Og noe å hente fram igjen, kan en si: egentlig islam.

 

Er muslimer blitt de nye «jøder» med endeløse krav om særrettigheter? Trond Ali Linstad Herland Report
Er muslimer blitt de nye «jøder» med endeløse krav om særrettigheter? Trond Ali Linstad Herland Report.

 

Terror

Muslimer har i årevis selv stått for den verste terror (jfr. IS). Bør muslimer ta selvkritikk? Jeg kjøpte nylig i en av Oslos største moskéer, en lærebok i terror – begrunnet i muslimske skrifter. I moskéen ligger den til salgs.

 

RELATED ARTICLES:

 

Muslimer bør (som «jøder») skjerpe seg, i stedet for å være indignerte; kreve spesiell forståelse og særhensyn. De kan ha noe å rydde opp i selv, i tanker og holdninger. Og noe å hente fram igjen, kan en si: egentlig islam.

Sekter

«Splitt dere ikke i sekter», sier Koranen. Muslimer – de fleste av dem – hører til i sekter; det gjenspeiles i deres tenkning. Jeg var en gang i en moské og ba (gjorde salah) – men holdt visst hendene under bønnen på en måte som de ikke likte i den moskéen. Etter bønnen kom imamen til meg og sa at jeg nok kom til helvete.

Formelle, ytre ting preger de fleste muslimer i dag.

Imamer forteller at kvinner må gå med skaut; litt skjegg for menn er fint å ha; bukser bør rekke nedenfor anklene; man bør hilse på tradisjonell måte, og helst ikke ta kvinner i hånden, sier noen.

Muslimer skal ha rett til tid for bønn på jobben, helst bønnerom på universitet og skoler og gjerne også på kjøpesentre, som avveksling når de haster gjennom glitrende markedsplasser for sine materielle kjøp – i samsvar med de ytre former.

 

Herland-Report-lying-down-banner
The Herland Report is a Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts reaching millions yearly. Founded by historian and author, Hanne Nabintu Herland, it is a great place to watch interviews and read the work of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum.

Kulturell identitet

Det er kulturell identitet de tar vare på – farget av en gruppe eller sekt med bakgrunn i et opphavsland: Pakistan, Somalia, Tyrkia eller et arabisk land. De har holdninger derfra, og forventer respekt for dem – hvilket kan være naturlig. Men respekt må gå begge veier; de er i et land med en annen majoritet, og normer og regler som gjelder; uttrykt i det landets kultur.

De vil framheve egen tradisjon, nesten likestilt med majoriteten: anført er multikulturalisme. Det gjelder de ytre former: tradisjoner, klær, mat, rutiner, moskéer, bønnetider, høytider og annet; for deres identitet er knyttet til det, med sine særegen trekk.

Muslimer

Men burde ikke muslimer være – muslimer? Legge bort tomme ytre skall og søke til Koranen, for å identifisere seg med det budskap og fremme de verdier som er åpenbart der.

Den tradisjonelle kultur som de vil bibeholde, bringer få sannheter i tiden, den er en lite bærbar kultur som noen vil anse i forfall.

Muslimer og jøder krever særrettigheter, mener seg uberettiget behandlet, oppfatter seg på siden av flertallet med identitet sprunget ut av kulturen til en nasjonal, religiøs eller etnisk «klan». For jøder: eksklusiv forrang.

Islamofobi blir resultatet når muslimer presser fram kultur og ytre former, og indre verdier mangler. Jøder insisterer på særegenheter, med rettigheter på bekostning av andre; antisemittisme kalles motstand.

Hva med å høre til i et større fellesskap? Dette som et forslag.

 

About the author

Trond Ali Linstad er norsk lege og muslim. Han er daglig leder av Urtehagen Stiftelse og har arbeidet som frivillig lege i palestinske flyktningeleirer i Midtøsten og har ledet solidaritetsarbeid for Palestina i Norge.

 

The level of censorship in social media and search engines is all-time high. Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here!

Led by Scandinavian bestselling author, Hanne Nabintu Herland, The Herland Report news and opinion website provides independent analysis from leading Western intellectuals and ground breaking YouTube interviews, cutting through the mainstream media rhetoric. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.

Herland Report TV banner Newsletter

Check Also

The origins of Human Rights is Christian theology: Hanne Nabintu Herland Hagia Sophia, Constantinople, Istanbul, Turkey, Orthodox Christianity, Herland Report

Jürgen Habermas: The origins of Human Rights is Christian theology in the Middle Ages and Spanish scholasticism

  To the surprise of many, Europe’s arguably most important intellectual, Jürgen Habermas (1929-) has …

The Search for Inner Peace

Mental Health and the failure of Atheism

  Psychiatric disorders and mental health problems are skyrocketing in the United States. More people …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite