Nye Babylon av Hanne Nabintu HErland TV2

Intervju om boken Det nye Babylon: Vi lever i et betydelig kulturelt forfall bak materialistisk fasade – Hanne Nabintu, Norge IDAG

 

Hanne Nabintu Herlands nye bok, «Det nye Babylon – Hvordan Vesten mistet sin storhet» er allerede omtalt hos TV2 og i en rekke medier, og 1200 bøker ble solgt fra forlaget på få dager.

Hanne Nabintu Herland er religionshistoriker og driver nyhetsnettstedet og nett-tv-kanalen The Herland Report, der siste årets tall viste 13,5 millioner ganger leste artikler og sette programmer, skriver avisen Norge Idag.

De fleste kjenner henne som en notorisk motstander av politisk korrekthet, og med sin nye bok ønsker hun blant annet å utfordre kristne til å ikke la seg marginalisere av stemmer som vil ha dem til å tro at de utgjør et lite mindretallssyn i samfunnsdebatten.

 

Herland Report banner
The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcast has millions of viewers. Founded by Scandinavian historian of comparative religions and author Hanne Nabintu Herland, we feature leading intellectuals, authors and activists from across the political spectrum. Subscribe to YouTube interviews here!

 

Boken gir en beskrivelse av utviklingen fra andre verdenskrig og frem til i dag i Norge og Vesten. Herland hevder at det kulturelle forfallet preger både venstre- og høyresiden.

– Vi lever i et kulturelt forfall. Siden 1960-tallet har kulturradikale trender som har hatt til hovedmålsetning å avvikle troen på det historiske Europa, fått dominere mer og mer. Det betyr ikke at alt var perfekt før, men vi kan ikke stikke under stol at den aggressive kulturradikale og progressive politikken de siste 40 årene har fjernet det moralske fundamentet i befolkningen. Vi har omdefinert hva som er rett og galt, sier hun.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

– I dag har vi i Norge en enorm skilsmisseproblematikk. Det flyter over av narkotika- og pillemisbruk bak den fine, materialistiske fasaden.

Vi har enorme problemer i psykiatrien og barnevernet. Skolen vår, som har vært gjennom en lang rekke kulturradikale reformer, gir veldig dårlige resultater.

Vi har dramatisk og radikalt endret hele verdigrunnlaget i vesten, slik at land som Norge, fremstår som stater med sterke og religionsfiendtlige totalitære trekk, hevder Herland.

Forfatteren mener kristne som leser boken, vil bli servert en rekke gode argumenter å møte dagens avkristnede norske virkelighet med.

Hun ser det som et svakhetstrekk ved den norske kristenheten at mange er forholdsvis kunnskapsløse om sin egen tro.

 

 

– Vi må se på historien og tenke over hvilke verdier den kristne filosofien har brakt inn i den vestlige verden, sier hun, og trekker frem fem eksempler:

* Menneskerettighetene: En av Europas ledende forskere, ateisten Jürgen Habermas, sier at det var ut fra den spanske skolastikken og klostermiljøene i Middelalderen at den moderne tanken om menneskerettigheter vokste frem. Mange vet ikke i dag at de fleste filosofene i opplysningstiden var dypt kristne, overbevist om at det rasjonelle valget var å tro på en skaper.

*Menneskeverdet: Den franske forfatteren og ateisten Michel Houellebecq sier at hadde det ikke vært for kristendommen, hadde vi aldri hatt konseptet om at hvert menneske har en unik verdi.

* Utjevning av klasseforskjeller: Ideen som har stått så sterk i Vesten om å utjevne klasseforskjeller, springer også ut av det kristne meneskesynet. Om tjeneren har en unik verdi, står både han og hans herre likt innfor Gud. Jesus valgte å bli født i en stall.

*Kvinnesynet: Det at kvinnen har en genuin verdi, er en genuint kristen tanke. Jesus viste ved sitt eksempel et liberalt forhold til kvinner, som ga dem en helt annen stilling i samfunnet, noe som irriterte fariseerne. Og at en mann og en kvinne skulle leve sammen i ekteskap som et bilde på de troende i forholdet til Kristus, er en revolusjonerende tanke. Det var da kristendommen kom til vikingkuturen at den nedverdigende frillekulturen ble avviklet i Norge, husk det.

*Solidaritetsidealet: Ideen om at du skal elske din neste som deg selv, er avgjørende premiss for et demokrati, at vi vil hverandre vel. Vi er ikke en hevnkultur. Ut fra denne ideen kommer også solidaritetsidealet, som venstresiden har stått sånn på for å løfte frem.

Samtidig som boken gis ut, flytter Herland tilbake til Norge etter å ha tilbrakt de sisteover syv årene ved sydligere breddegrader, blant annet i Brasil og i Midtøsten.

Les hele intervjuet i Norge I dag.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Traditional Western World ViewCapitol Hill, Huffington

The Traditional Western World View created the Civilization we are now Leaving Behind

In a time of upheaval and radically changing values in the West, it is important …

Ny-marxismens kvinnefiendtlige 68er feminisme ødela kvinnedagen - Hanne Nabintu Steffen Aaland

The Quest for Mental Health: The world is a rough place. None of us survive this

  The world is a rough place. None of us survive this. The earth and …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×