Svein Inge Olsen på Hanne Herland Report

Christiansand Protestfestival: Les Harald Stanghelle, Jahn Teigen, Anne Grete Preus – mot likegyldighet og apati

 

Herland Report: Christiansand Protestfestival: “Protestfestivalen er noe av det mest meningsfulle jeg har vært med på.” – Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten.

“Protestfestivalen handler om å ha respekt for andre. Det er det som gjør det så fantastisk å være med å bidra.” – Jahn Teigen, artist.

“Jeg er veldig stolt over ha blitt invitert til Christianssand Protestfestival. Jeg tror mye av denne festivalen handler om å ikke være så tålmodig, men om å engasjere seg og få noe gjort.”- Anne Grete Preus, artist.

“Den “makta” man til enhver tid bør være kritisk til, er den som søker å tvinge borgerne til å tenke likt og handle i takt. Nettopp derfor trengs Protestfestivalens kontroversielle bidrag i dagens offentlige debatt.”- Hanne Nabintu Herland, samfunnsdebattant og forfatter.

 

Christiansand Protestfestival: Hanne Herland
Christiansand Protestfestival:  New Left Tyranny author, bestselling Scandinavian author, Hanne Herland is a regular contributor to the leading Conservative outlets in the United States. The book is available on USA Amazon, UK Amazon here . «This is a remarkable book by a remarkable person. Excellent work.” Dr. Paul Craig Roberts, leading American political economist

 

Christiansand Protestfestival:  Protestfestivalen er en årlig begivenhet som rundt september finner sted i Kristiansand, noe så sjelden som en nasjonal festival mot apati og likegyldighet som årlig deler ut Erik Bye prisen og rommer iår internasjonale stjerner som Bob Geldorf.

Det er en festival som går fullstendig motstrøms i et ellers så materialistisk konsensusorientert og fryktsomt Norge, – og det hele skjer “utenfor Oslo gryta”.

Jeg vet ikke om noen annen festival som har maktet å få så mange fra den selvoppnevnte Oslo-eliten til å sette seg på fly og tog og reise “ut til regionen” for å delta i radikale debatter, samtaler og meningsbrytning.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Christiansand Protestfestival: Mange har opp igjennom årene deltatt på Protestfestivalen, i dens opprør mot likegyldighet, maktmisbruk, det politisk korrekte og elitismen i samfunnet.

Svein Inge Olsen er initiativtager og leder av dette høyst uvanlige og vellykkede prosjektet i en tid der frykten for å si sin mening er større enn noengang, – skal vi dømme på Fritt Ord undersøkelsen som nylig viste at nordmenn er bemerkelsesverdig preget av selvsensur, – frykten for å mene noe annet enn konsensus er verre i dag enn for noen år siden.

Vi mister gradvis mer av friheten. Også Protestfestivalen har fått sin dose motstand fra makteliten, men å knuse festivalen har ingen hittil klart.

Jeg er blant de mange som deltar på årets festival som har fått tittelen “Fri oss fra flertallstyranni og fordommer”.

Les hva Harald Stanghelle skriver om Protestfestivalen i Kristiansand:

Christiansand Protestfestival: “Det er et helt lite under at Protestfestivalen nå er kommet i en alder det er naturlig å jubileums- markere. Det har skjedd mot mange odds.

For det har ikke manglet på motgang i denne helt spesielle festivalens historie. Det er da også en festival som går motstrøms. Der andre kaster seg på den ene bølgen etter den andre, så markerer Protestfestivalen sin uavhengighet av den til enhver tid rådende tidsånd.

Den legger seg på tvers der andre går i takt. Slik utfordrer den de til enhver tids rådende moteretninger.

Slikt gjør at noen velger å ta den til inntekt for det ene eller andre standpunktet. Og slik er Protestfestivalen anklaget for alt fra ekstrem radikalisme til kristen nykonservatisme.
Alt er like feil. Ganske enkelt fordi Protestfestivalens credo er å sette under debatt det som altfor ofte forsvinner under samfunnsradaren.
Festivalen har gitt stemme til de stemmeløse og mikrofon til det usagte. Slik har den vokst frem med en egen identitet, ulikt alt annet i den rikholdige festivalfloraen i dette landet.
Ikke minst fordi Protestfestivalen insisterer på at statsråd og rusmisbruker, lege og pasient, redaktør og leser, samfunnsstøtte og samfunnsstormer, ja, «fant og fagnamann», som det en gang hette, skal sitte i det samme panel og diskutere samme sak.
Her utviskes forskjellen mellom elite og folk flest. Det er det som gjør denne Kristiansands-festivalen så spennende, fargerik og unik.
Og bak står ildsjelen Svein Inge Olsen. Han viser frem betydningen av ikke å gi seg, men være tro mot en ide om den aldri så mye går motstrøms.
Festivalikonet Erik Bye ville nikket anerkjennende over innsatsen. For vi trenger slikt. Det og de som går motstrøms har en egenverdi i et samfunn.
Vi tenker nytt og korrigerer oss selv i møte med motstrømmen. Derfor er den vaksinen vi så sårt trenger mot den selvtilfredse likegyldighet. Gratulerer og stå på!  – Harald Stanghelle 2014″

Christiansand Protestfestival: Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

Hanne Nabintu Herland er religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud, som når millioner årlig. Her kan du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Herland er kjent fra media som en fryktløs analytiker som bryter med den kulturradikale tenkningen. Hun mener 1960-tallets kulturradikale elite har bidratt til å svekke vår kultur. Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og Midtøsten. Kjøp bestselgere som Alarm og Respekt her. Eller Det Nye Babylon. På det internasjonale markedet har Herland boken The Culture War og også New Left Tyranny, samt boken c Herlands siste bok på norsk er Tyranni. Hvordan venstresiden ble den nye, intolerante herskerklassen. Her hevder hun at 1960-tallets nymarxister ble selv den nye eliten som med knallhard hånd styrer befolkningen. Denne herskerklassen er bemerkelsesverdig intolerant mot andre enn dem selv, med skremmende lav respekt for religionsfrihet, ytringsfrihet og mangfold. Det store spørsmålet blir: Var nymarxistene egentlig bare ute etter å bli det nye herskerklassen som kunne tyrannisere arbeiderklassen? www.hannenabintuherland.com

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Alarm av Hanne Nabintu Herland: Foto TV2

Friedrich Hayek, The Road to Serfdom and how the West is returning to Feudalism

  Elon Musk recently suggested the reading of the 1944 book by Friedrich Hayek, The …

TV Interview: Racial awareness weakens America - Woodley Auguste

Censorship exists to prevent intellectuals from challenging existing institutions

  Censorship rears a beastly new head in every era. For “corrupting the minds of …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×