Dagbladet Nabintu Herland om RT Herland Report Hanne USA

Dagbladet Nabintu Herland om RT, går i strupen på Obama

 

Herland Report: Dagbladet Nabintu Herland om RT: I forbindelse med at jeg takket ja til et intervju med en av verdens største TV kanaler, Russia Today, sa jeg dette til Dagbladet.

Suzanne Aabel: Og nå lover Hanne Nabintu Herland ei «bombe» av en TV-serie fra Midtøsten. Men for de som trenger å bli introdusert for hvem du er, hvem er du og hvordan vil du presentere deg selv?

Religionshistoriker, forfatter, debattant, født og oppvokst utenfor Norge. Bodd i Congo, Kenya, Rwanda, Belgia, Brasil og et par andre steder. (Foto: Dagbladet)

Hva har skjedd de siste ukene som har sørget for at du nok en gang har havnet i medienes mildt sagt kritiske søkelys?

Hanne Herland:  Jeg har gitt et 30 minutters intervju til RT om Vestens naive syn på den arabiske våren som jo ble til en grusom vinter, og om Norges høyst kritikkverdige deltagelse i Libya krigen, landet ligger i total ruin.

 

Dagbladet Nabintu Herland om RT. Gjør som tusenvis av andre gjør, meld deg på nyhetsbrevet til Herland Report her.  

 

Dagbladet Nabintu Herland om RT: Jeg sa at hvis vi levde i en rettferdig verden ville de ansvarlige vestlige lederne blitt sendt til Haag og dømt for forbrytelser mot menneskeheten.

Men rettferdighet skal vi nok aldri erfare, for til Haag sender vi bare afrikanere og serbere. Temaet har øvrig vært omtalt i kronikker hos Aftenposten, Dagbladet, Klassekampen og andre, men når det samme diskuteres hos RT er det visst livsfarlig.

Merkelig, er ikke åpenhet og dialog med ulike parter viktig når vi nå står midt i en opptrapping av en ny kald krig?

Fortell om intervjuet du gjorde med TV-kanalen RT, tidligere kjent som ”Russia Today.”

Hanne Herland: De tok kontakt og ønsket et intervju om mitt syn på USAs deltagelse i Midtøsten konflikten som sammenfaller i god grad med Henry Kissinger, Noam Chomsky og andre.

Og de ville snakke om politisk korrekthet der mange unnlater å fremme saker av frykt for å bli hetset. Men kritisk refleksjon og å belyse flere sider ved en sak er jo avgjørende for å forstå helheten. Å presentere kun den ene siden blir jo ren propaganda.

 

 

Sponset du din egen Facebook post for å få større spredning av intervjuet du gjorde med RT?

Hanne Herland: Selvsagt. Ønsker man å nå ut med et budskap, hvorfor ikke bruke Facebook? Er det også farlig her på berget?? Er VG det eneste stedet vi får lov til å annonsere? Det var jeg ikke klar over.

Du blir intervjuet av en TV-stasjon som potensielt når ut til rundt 700 millioner mennesker i en halv time, så hadde man kanskje regnet med en debatt om det i hjemlig medier. Og det ble det jo, men selv synes du det burde generert mer saklig debatt?

Hanne Herland: Norge er et land som i særlig grad er preget av en konsensusorientert flokkmentalitet og jantelov. Vi er selvsensurerende fryktsomme, ref. Fritt Ords undersøkelse. I et slikt frihetsinnsnevrende klima blir det fort bråk hvis man fremmer perspektiver utenfor det «politisk korrekte». Da våger mange ikke å ta i saken.

 

Hanne Herland i Washington Dagbladet Nabintu Herland om RT
The Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) når millioner årlig og tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall. Hanne Herland leder nettstedet og kanalen.
Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene.

Du er blitt beskrevet som en marionette i en velkjent Putin-kulisse: Historien om det dekadente og hyklerske vesten.

Dagbladet Nabintu Herland om RT: Vi er så hyklerske i Vesten. Ingen har startet flere kriger enn Obama, bombet flere land, drept flere sivile med droner. Han respekterer ikke engang sin egen grunnlov, Kongressen eller folkeviljen.

Men snakke om demokrati og menneskeverd, det kan han. Det er forferdelig hvilken utvikling USA har hatt de senere årene.

Du oppfattet at VG`s Hans Petter Sjøli og Dagbladets Harald Klungtveit prøvde å latterliggjøre deg i sosiale medier etter RT-opptredenen. Kan du ikke forstå at folk beskriver RT som en russisk propagandakanal? Og at det er noe kontroversielt å stille til intervju?

 

 

Dagbladet Nabintu Herland om RT: Både RT, CNN, NRK og andre har politiske profiler. Kommer det virkelig som et sjokk? Sjøli er et typisk eksempel på smålige konformister det er altfor mange av.

Alle vet jo at latterliggjøring og sjikane er en teknikk som brukes når man har gått tom for rasjonelle argumenter. En debattleders rolle er å vise respekt for spennvidden i nasjonale oppfatninger, uten trangsynthet. Er det ikke nettopp viktig med dialog der konfliktene er størst?

Kanskje disse politisk korrekte «noen» som styrer i Norge, som Sjøli nevner, har en liste vi forfattere kan få med oversikt over hvilke internasjonale medier vi “får lov” til å opptre i?

Du blir voldsomt kritisert, men like herlig hyllet av dine meningsmotstandere og meningsfrender. Men mange er redde for å være offentlige på laget ditt da du møter så nådeløs kritikk. Er nordmenn feige?

Hanne Herland: Ja, feige og redde. Vi tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv.

Men du, Hanne, jeg vet at du sliter med å legge vekk ditt intellektuelle og gravalvorlige deg. Hvilke temaer er du opptatt av som ikke setter himmel og hav på hodet når du uttaler deg?

Hanne Herland: Matlaging, antar jeg. Jeg elsker en solid gourmet aften med gjester som jeg kan servere franske retter og god vin.

Hva skal vi være obs på i Nabintu-Herland året som nå venter oss? Gi oss ei lita gulrot om hva vi kan glede og grue oss til.

Hanne Herland: Vel, jeg har vært i Midtøsten og laget en bombe av en TV serie som skal vises i Norge og internasjonalt, snakket med forskere om den arabiske våren, hvorfor Vesten ikke forstår Østen og hvorfor vi i Vesten naivt ser ut til å tro at alle dypest sett ønsker å bli som oss. Jeg skriver også bok om Midtøsten.

Hvis du kunne gitt en rak langefinger til tre stykker i norsk offentlighet som du gjerne skulle ha sett at holdt permanent kjeft… Ville du avslør til Dagbladet hvem det hadde vært?

Hanne Herland: Ingen. Det er viktig at ingen holder kjeft. Vi bør ha rom for ulike stemmer og knallhard debatt, men kravet bør være saklighet, redelighet og høyt kunnskapsnivå.

Og hvem kunne du tenke deg og spilt poker med?

Pave Francis.

Suzanne Aabel, Dagbladet.

 

The level of censorship in social media and search engines is all-time high. Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here!

Led by Scandinavian bestselling author, Hanne Nabintu Herland, The Herland Report news and opinion website provides independent analysis from leading Western intellectuals and ground breaking YouTube interviews, cutting through the mainstream media rhetoric. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.

 

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

How Marxist Liberalism destroys the West: Aleksandr Dugin HuffPost

How Marxist Liberalism destroys the West: Comments on Alexandr Dugin

  The Russian philosopher, Aleksandr Dugin recently sat down with Tucker Carlson to discuss the …

Cancelling God is the Worst Western Mistake Ever: Hanne Nabintu Herland, Herland Report

How Cancelling God is the Worst Western Mistake Ever as Empathy is Founded upon Religious Thought

  When Karl Marx called for cancelling God and the abolition of eternal truths such …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×