Det nye Babylon ble en stor suksess. Over 1200 bøker ble revet bort bare i løpet av de første dagene fra forlaget. Boken ble omtalt hos TV2 og i en rekke medier og opplag to er ute i salg.
Se intervjuer blant annet her og her.
Les utdrag om hvor viktig det er at ikke ytringsfriheten strupes ned i politisk konformitet: Mange forskere snakker i dag om “det totalitære demokratiet” som har en helt annen struktur enn det opprinnelige vestlige demokratiet.
Det baserer seg på en sterk konformitetspreget stat, nøye kontroll med hva folk mener samt et propagandastyrt media.
I slike land blir mennesker svært engstelige for å si det de mener, og en markant fryktkultur dominerer like under overflaten.
Frihet definert som retten til å bifalle det kulturradikale politisk korrekte. Dette står langt fra det opprinnelige idealet om et fritt demokrati der folkets røst skulle bli hørt.
De dramatiske endringene i vestlig kultur har ikke skjedd ved en tilfeldighet.
RELATERTE ARTIKLER:
- Artikkelserie: Moderne vitenskap er ikke nøytral/objektiv, Hanne Nabintu Herland.
- Intervju i DAGEN: Hanne Nabintu Herlands nye bok Det Nye Babylon omtalt hos TV2
- Artikkelserie om Vestens kulturelle nedgang og Det Nye Babylon.
- Ny bok fra Hanne Nabintu Herland, omtalt på TV2 og i en rekke medier: “Det nye Babylon”
- “Det nye Babylon”: Hanne Nabintu Herland siterer alt som norsk akademia ikke vil ta opp.
Filosofer utarbeider metodene for å løse samfunnets problemer, ideologier, og trekker frem de verdier som de mener bør bli populære.
kjølvannet av filosofenes arbeid, kommer media, universitetene, bokforlagene og andre og videreformidler disse tankene.
Er det sterk nok kraft i denne prosessen, får man en verdirevolusjon som former og endrer hele kulturen.
Filosofens tanker har dermed påvirket hele samfunnet og bidratt til en ny måte å se verden og virkeligheten på.
Ledende filosofer former altså kulturens måte å se verden på. De argumenterer for hvilke idealer og tenkemåter «vi bør støtte».
Derfor er det av største betydning hvilke ideologier – eller verdigrunnlag – som bestemmes at skal være de «politisk korrekte».
Hvis filosofenes hypoteser, antagelser og argumenter er mangelfulle eller basert på modeller som ikke gjenspeiler realitetene, ender vi opp med et verdensbilde som skaper vedvarende ubalanse i samfunnet. Forfall og nedgang kan lett bli resultatet.
I dag hyller vi eksempelvis «demokratiet» som om det var vår nye religion.
Men den franske filosofen Alexis de Tocqueville har lenge bekymret nettopp for demokratiets utvikling.
Demokratiet kan lett bli en ikke-optimal styringsform, hvis det får utvikle seg til et autoritært konformitetssystem der man ikke tolererer meningsforskjeller.
Tocqueville mente at når demokratiet gir slipp på sine historiske idealer, kan det lett reduseres til det motsatte av frihet. Det kan ende opp som et tyrannisk system anført av folkemobben og dets ledere.
Dr. Med. Kjell J. Tveter beskriver i Tro i en tid som denne hvorledes denne typen radikal venstresidetenkning lenge har dominert, også før Herbert Marcuse uttrykte sine intolerante tanker om behovet for å begrense ytringsfriheten for meningsmotstandere for å fremme venstresidens ideologiske mål.
Han viser til Arbeiderparti ideologen Edvard Bull, som allerede i 1923 uttalte i boken Kommunisme og religion:
«Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen, ekteskapet og fødselsregistreringen. Vi skal sloss uforsonlig med den bestående offisielle lutherdom, som med andre fordummende sekter. Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk, fordi vi mener at religion i og for seg er en privatsak. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det. Skal vi skape den sosialistiske skole, må vi ha makten i skolestyrene og kommunestyrene, og bruke vår makt hensynsløst. Vi vil bort fra alt det barbariske og fra den usunne lære og moral, som barna lærer gjennom religionsundervisningen. Skolepolitikk er klassepolitikk».
Og en aktiv struping av meningsmangfoldet har lenge kjennetegnet land som Norge, der denne holdningen blant medieeliter skaper en betydelig frykt i befolkningen for å uttale
seg fritt.
Mangelen på frihet er forstemmende sterk i et land der det snakkes mye om ytringsfrihet, mens realiteten står langt fra idealet. Man snakker følgelig om «demokrati» og «friheten i Vesten», men har i realiteten liten respekt for folkemeningen.
RELATERTE ARTIKLER:
- Feminisme som påkjørsrett? Hanne Nabintu Herland på TV2 om Det Nye Babylon – “Snakk med Unni Wiik”
- Intervju i DAGEN: Hanne Nabintu Herlands nye bok Det Nye Babylon omtalt hos TV2
- Anmeldelse av Hanne Nabintu ny bok Det Nye Babylon: Analyse av hvordan Vesten ble svekket
- Sannheten om Hanne Nabintu Herland: Intervjuet av Brita Møystad Engseth
Selve begrepsbruken illustrerer selvsagt poenget: «Vi er de progressive kulturradikale» og fremoverlente som ønsker en bedre fremtid, mens «de konservative er gammeldagse» og fastholder «fortidens utdaterte tenkning». Unødvendig å si: Skillelinjene er ikke fullt så svart-hvitt i virkeligheten, og vi trenger nyansene.
Dette er en tendens som senere har fått blomstre i det vi i dag opplever som en regressiv venstreside, for å bruke den amerikanske talk-show verten Dave Rubins betegnelse. Nettopp forkjemperne for kritisk teori har bidratt til å forsterke ensretting og konsensustyranni i samfunnet.
Man skulle bidra til avdekking av undertrykkelse, men brukte mediespråk og institusjonalisert språk til å undertrykke nye grupper. Man ble selv «borgerskapets nye eliter» i neste generasjon.
Kirsten Powers hevder at venstresidens mest vellykkede taktikk mot politiske og ideologiske motstandere, fortsatt er å delegitimere ved hjelp av demonisering, sjikane, latterliggjøring og trusler.
Ytringsfriheten mister sin verdi hvis den defineres som retten til å snakke stygt til andre. Når den brukes til å mobbe istedenfor å fremme saklige argumenter i en debatt, blir ytringsfriheten et redskap til undertrykkelse.
Og ytringsfrihet definert som retten til frekkhet og sjikane har aldri vært en vestlig verdi. Det er derimot oppskriften på et urettferdig samfunn, preget av respektløshet og en skremmende fryktkultur.
Also check out these topics at CNN or FOX News. Other sources may be New York Times, USA Today, the Washington Post or from the British angle, BBC, The Guardian, The Telegraph or Financial Times.