IHerland Report: Religion motivates people to love one another in a way that secularism cannot: ben Thranholm New Left TYranny Hanne Herland

Intervju om hvorfor President Putin er en av de største lederne i vår tid – Dagen

 

“Jeg tror Russlands president Putin vil fremstå, i historien, som en av vår tids største ledere. Jeg respekterer Putin blant annet for hans evne til å forstå hvor viktig kristendommen er som etisk fundament for å bygge en sterk kultur”, sier religionshistoriker, forfatter, TV produsent og leder for Herland Report til avisen Dagen.

“Konservatismen og fokus på verdiene i den tradisjonelle, historiske russiske kulturen har hatt en markant oppblomstring under Putin, mens vi i Vesten har gått motsatt vei. For oss er det viktig å nedtone tradisjonelle verdier, i Russland flokker folket seg nå til kirkene.”

“Dessuten er Putin en knallhard realist som handler defensivt, han aksepterer verden som den er og handler kjølig faktabasert. Han vil definitivt gå inn i russisk historie som en av de største lederne nasjonen har hatt, selv om han åpenbart også har sider som ikke er optimale, slik jeg ser det.”

Vestlige ledere har i altfor stor grad vært preget av ideologier der man innbiller seg befolkningen at andre kulturer ønsker å bli som oss, og blir de ikke det så skal vi “bombe dem”.

Og media henger på som elitenes ekkokammer.

Den kritiske journalistikken er stein død i Vesten. Dette kombineres med rå militærmakt, som nå jo kjennetegner et svært nådeløst Vesten, slik oppfatter mange i resten av verden oss.

Hanne Nabintu Herland er historiker, forfatter, TV produsent og leder for The Herland Report nyhetssiden og nett-TV kanalen som leses av millioner årlig. Klikk på bildet og følg oss.

 

Noen ser ut til å ha utviklet et mer positivt syn på Russland i det siste. Er du enig i denne observasjonen, spør avisen Dagen-

Herland: Noe av problemet i Norge er at vi har vært preget av et propagandapreget bilde av Russland.

Vi får ikke nyansene, men blir presentert for et grovt ensidig bilde. Norske aviser reflekterer i stor grad det som står i amerikanske ledende medier, der 90 % av avisene eies av 6 mediehus.

Det er veldig lett å styre hva folk tenker om ulike tema.

Noe av problemet i USA har vært maktkoblingene mellom militærindustrien, politikken og media der behovet for stadig å ha en “ytre fiende” blir viktig.

Her har man nok malt Russland i farger som ikke alltid stemmer med virkeligheten. Noen kristne er vel i likhet med mange andre i Europa iferd med å gjennomskue denne ekstreme graden av propaganda.

De leser andre kilder og finner ut at verdensbildet som presenteres oss i snevre norske, ideologiske medier som VG og Aftenposten faktisk ikke stemmer med virkeligheten. (Les den mindre saken i Dagen)

 

Paul Craig Roberts quote banner
The Herland Report is a Scandinavian news site and TV channel on YouTube, that is reaching millions yearly. It is a great place to watch interviews/read articles from leading intellectuals, thought leaders from across the political spectrum.  Hanne Nabintu Herland is a Scandinavian historian of comparative religions, bestselling author, known from the media for sharp analysis. SUBSCRIBE to the NEWSLETTER HERE.

 

Hva er årsaken til at dette endrer seg, tror du?

Herland: Med Hillary Clintons fall, mistet den neo-konservative krigsretorikken i USA noe av sin makt. Det gjenstår å se hvorvidt Trump vil falle inn i samme mønster.

Trump har dog uttrykt at han ikke ønsker å videreføre internasjonalistenes og globalistenes krigslinje, – ikke ønsker å “implementere med makt vestlig demokrati overalt i verden”, men heller ønsker å vektlegge styrkingen av USA som nasjonalstat.

Han vil skape jobber i USA, vekke til live industrien i landet, stanse illegal innvandring som truer med å destabilisere landet og stanse out-sourcing av arbeidsplasser til Kina og andre. Det samme ser vi med Marine Le Pen i Frankrike og Mark Rutte i Nederland.

Det er klare kulturkonservative trender ved vekt på gjenopprettelsen av nasjonalstaten.

De ønsker å gå bort fra ideen om at “Vesten skal styre alle”, noe som automatisk innebærer en krigsholdning til andre land ettersom andre kulturer slett ikke ønsker å bli “vestlige som oss”.

Vi husker jo godt hva som skjedde i Norge da tyskerne kom og ville styre oss.

Den nye politiske trenden er større fokus på nasjonale interesser, styrkingen av kulturkonservativ tenkning og troen på tradisjonelle, europeiske verdier samt begrensning av ikke-vestlig innvandring.

Det er en linje bort fra internasjonalistene som ønsket seg en verden der “alle må bli som oss” samt aktiv krigføring for å presse dette igjennom i landene som yter motstand.

Dermed forsvinner noe av behovet for å svartmale Russland. Trump sier jo rett ut at russerne får styre Russland så kan vi andre konsentrere oss om våre egne land.

Hva er det med Putin som gjør at noen kristne har et positivt inntrykk av ham?

Herland: La meg svare ved å vise til fakta vi sjelden hører om i norske medier. Jeg tror Putin vil fremstå, i historien, som en av vår tids største ledere.

Han har høy støtte i befolkningen, rundt 80 %, mens eksempelvis president Hollande i Frankrike har kun marginale 10 % oppslutning og Obama omtrent like lavt.

Det Putin har maktet er å samle et land som var i fullstendig oppløsning og kaos etter Boris Jeltsin. Ikke glem det.

Staten var i full oppløsning på vei mot anarki, med banditter av alle slag som forsynte seg av statskassen og natur ressursene.

Han har ryddet betydelig opp i korrupsjonsproblemene og mafia-ranet av nasjonens økonomiske verdier, gjenopprettet Russland som en politisk stormakt, gjenoppbygget landet militært og fått kontroll over Sovietunionens atom arsenal.

Videre har han gjeninnført respekten for tradisjonelle verdier basert på den ortodokse kristendommen som også i sin tid var et hovedelement i dannelsen av den russiske stat.

Jeg respekterer Putin for hans evne til å forstå hvor viktig kristendommen er som etisk fundament for å bygge en sterk kultur.

Det spekuleres i “hvor kristen han egentlig er”, hvilket selvsagt er en tåpelig problemstilling som bare Vårherre kan svare på, og helt på siden av det viktige som er gjenopprettelsen av russisk identitet.

Dessuten er Putin en knallhard realist som handler defensivt, han aksepterer verden som den er og handler kjølig faktabasert. Han vil definitivt gå inn i russisk historie som en av de største lederne nasjonen har hatt.

Vestlige ledere har i altfor stor grad vært preget av utopiske ideologier der man innbiller seg at alle andre kulturer ønsker å bli som oss, og blir de ikke det så skal vi “bombe dem”.

Og media henger på som politikeres og elitenes ekkokammer.

Den kritiske journalistikken er stein død i Vesten. Dette kombineres med rå militærmakt, som nå jo kjennetegner et svært nådeløst Vesten.

Særdeles brutalt knuser man de land som ikke er enige i den offensive militære aggressivitet. Blant annet er NATOs aggressive tokt mot Øst svært problematisk.

Vi sier at vi respekterer menneskerettigheter, men det er blank løgn.

 

Herland med Dr. Paul Craig Roberts, en av Amerikas lednede politiske økonomier og tidligere redaktør for Wall Street Journal. Se Herland Report TV som når millioner årlig, og de eksklusive samtalene med Dr. Roberts. KLIKK på bildet og følg lenken.

 

Herland: Våre politiske ledere bryr seg overhode ikke om lidelsene til millioner av sivile arabere og muslimer, kristne arabere og andre som lever rundt omkring på kloden.

Personer som utenriksminister Børge Brende står for eksempel og flirer rett ut når det er snakk om at vestlige land bør gi erstatning til Libya.

Mannen ler, så morsomt synes han antagelig at krig, ødelagte samfunn, død og menneskelig lidelse er. Scenen er hentet fra Brendes og Mogherinis pressekonferanse i EU 30 januar, 2017.

Er man ikke irritert før, blir man rasende etter å ha sett hvor lett Brende tar på disse alvorlige tema.

Russland har vært i en enorm økonomisk vekst under Putin, til tross for vestlige sanksjoner i den senere tid, som forøvrig kun har skjøvet Russland østover mot Asia, Iran, Pakistan og India – vår tids største voksende markeder.

Innenriks har Putin hatt betydelige utfordringer med korrupsjon og elitetenkningen som er stor i Russland. Norge er et svært lite land med vel 5 millioner, Russland har 140 millioner mennesker fordelt på flere kontinenter og kulturer.

Enhver bør forstå at å sette den norske snillistiske styringsmodellen på Russland ikke ville fungere.

Russland er “sitt eget sted” som trenger å styres av dyktige politikere som forstår russisk kultur, maktstrukturer og tenkemåte.

I utenrikspolitikken fremstår Putin som en realismens soleklare vinner. I sak etter sak har han vunnet utenrikspolitiske seire, mens Obama nå fremstår som USAs verste president noensinne.

 

Hvilket forhold har Putin og Russland til kristendom?

Herland: Det paradoksale er at Vesten beveger seg mot en anti-kristen, intolerant ateistisk tenkning mens Russland går i motsatt retning og styrker sitt historisk kristne kulturgrunnlag.

Det er et intolerant Europa som nå innsnevrer religionsfriheten, mens Russland gjør det stikk motsatte.

Se bare på hetsen mot Sylvi Listhaug som bar korset. Saken ble førstesideoppslag på Breitbart i USA. Det er jo ufattelig at religionsintoleransen har gått så langt i Norge, at en minister angripes av totalitære norske krefter så til de grader på grunn av bruken av et kors.

Ingen tør jo, hyklersk nok, å kritisere en muslim for å bære muslimske symboler eller en imam for å bære Koranen. Mens kristne som Listhaug hakkes på.

Under Putin har det i Russland vokst frem en betydelig folkebevegelse eller med religiøse ord en “vekkelse” som få snakker om i Vesten.

En av årsakene til at dette har gått oss hus forbi, er at vi er såpass preget av den negative retorikken rundt Russland. Landet har gått fra å være en stat med ateisme som “statsreligion” til nå å ha over 70 % kristne. Det er enorme tall. Bildene fra nyoppussede kirker over hele Russland er rørende å se, millioner strømmer til gudstjenestene.

 

“The Culture War by Hanne Nabintu Herland is a fascinating explanation of the organized destruction of Western civilization. Dr. Paul Craig Roberts” Buy it here.

 

Putin har hele tiden sagt at en styrking av nasjonal, historisk og religiøs tilhørighet er svært viktig for å kunne bygge et sterkt Russland. Det har vært en bevisst strategi å knytte russisk mentalitet opp imot historiske- og tradisjonelle verdier.

Vi har lenge sett at russiske ledere som eksempelvis utenriksminister Sergey Lavrov kraftfullt forsvare de kristne verdiene og betegner den religionsfiendtlige, ekstremsekulære holdningen blant elitene i Europa som svært farlig.

Han har en rekke ganger uttrykt bekymring over at kristne forfølges i Europa og behovet for å forsvare våre religiøse og historisk tradisjonelle verdier.

 

Putin anklages for å undertrykke sentrale friheter, som pressefrihet, organisasjonsfrihet og politisk opposisjon. Hva tenker du om dette?

Herland: Det er propaganda i både russisk og vestlig presse, der media brukes til å reflektere politiske elitenes perspektiver.

I tillegg må ting sees i lys av det landet og den kulturen en ser på.  Vestlig media fremstår likevel som de største til å undertrykke sentrale friheter. Også her fremstilles Russland meget ensidig.

Ta Pussy Riot som et eksempel. Hvem ønsker å ha kirkene sine fylt av nakne jenter som spytter på biskopen? Selvsagt bør man straffes for slikt.

Pussy Riot viser en ekstrem mangel på respekt for religionsfriheten. De kan gjerne misbruke andre steder, men ikke kirken.

Jeg tror ikke noen slår Vesten hva gjelder ensidig propaganda. Bare se på store nyhetsmedier som CNN eller The New York Times. Man viser verden som om det handler om “oss gode” mot “de onde”, virkeligheten er jo derimot svært pluralistisk.

Vi “later og snakker som om” vi har pressefrihet, mens i realiteten er også det norske klimaet betydelig preget av autoritære maktstrukturer i media som nettopp hemmer reell frihet.

Dagen saken, 1.4.2017

 

Also check out these topics at CNN or FOX News. Other sources may be New York TimesUSA Today, the Washington Post or from the British angle, BBC, The Guardian, The Telegraph or Financial Times.

About the author

The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts have millions of readers/viewers yearly. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Western Marxist Liberalism: John Locke Liberalism: Herland Report

Historic Liberalism and Freedom of Choice: Freedom defined as the right to behave responsibly

  At this point in history, the West is leaving behind its belief in classical, …

Russia Christian Revival: Herland Report

Russia Christian Revival: How Communist Totalitarianism created religious revival in Russia

  As the United States now openly embraces the Marxist Cancel Culture with its fervent …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×