Pater Pollestad om den brutale krigeren og helgen, Olav den Hellige – Fryktløse Nordmenn

 

Herland Report: Mer enn noen gang er det viktig å kjenne sin historie. Derfor laget Herland Report nett-TV serien “Fryktløse Nordmenn” om vikingtidens krigere.

Det var en stor glede å ha Pater Pollestad i studio for å, i det fjerde programmet, snakke om kristningen av Norge og den ekspansive, historiske fasen som dro oss fra vikingtidens stammetenkning og inn til formingen av Norge som nasjon etter europeiske mønstre.

Her handlet det om penger og maktspill – da som nå – og våre norske konger reiste Europa rundt som internasjonale menn som var en del av et langt større fellesskap enn kun det som foregikk i Norge. Det var her at Norge ble samlet til ett rike.

Han viser hvorledes kristningsprosessen førte til stabilitet, høynet respekt for kvinnen og at landet ble samlet etter europeisk mønster, til en nasjon.

I dagens kulturradikale narrativ hører vi sjelden om dette perspektivet. Da Norge ble samlet, var kristentroen et sentralt element som bidro til en statsutvikling som ville vært vanskelig dersom det gamle vikingsystemet hadde fortsatt.

 

Herland Report kommenterer: Fryktløse Nordmenn er TV serien som hyller vikingtid og norsk ekspansjon, kristningen av Norge og vår storhetstid. Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv.

Herland Report nett-TV serien “Fryktløse Nordmenn” handler nettopp om denne ekspansive fasen i norsk historie, vikingtiden. Mange glemmer historien, men den er viktig for å forstå nåtiden.

Den ble først sendt høsten 2017 og ble sett på YouTube av flere hundre tusen nordmenn, samt omtalt og diskutert i en rekke medier.  Se den igjen her.

 

Fryktløse Nordmenn, norrøn tid, Herland Report
The Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud når millioner årlig. Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Se TV serien Fryktløse Nordmenn i 8 deler her.

 

TV serien presenterer programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til.

Du møter blant annet redaktør og forfatter Vebjørn Selbekk, historiker Halvor Tjønn, pater Pollestad, professor Ola Grytten, mestvinnende OL gull, VM gull landslagstrener i norsk historie, Kjell Tore Solvang, oldebarnet til Fridtjof Nansen, Nicolai Nansen som snakker om sin oldefar og sist, men ikke minst ekspert på norrøn tid, Lars Magnar Enoksen som snakker om glimabryting, Tor og Odin.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Det var en spennende og meget lærerik opplevelse å ha så mange kunnskapsrike mennesker i studio for å samtale om vikingtiden og utviklingen av norsk historie.

Alle som ble spurt om å være med, takket ja, og dagene i studio ble en festreise i viktig informasjon om denne spesielle fasen i norsk historie.

Vi takker alle som har fulgt TV serien “Fryktløse Nordmenn”. Flere hundre tusen har logget seg på Herland Rapportens sider i denne perioden og det har vært bred interesse for prosjektet.

Pater Pollestad deltar i nettserien Fryktløse Nordmenn med analysen av hva som skjedde da kristendommen kom til Norge.

 

Vikingtiden tok slutthttp://hannenabintuherland.com/europa/herland-report-tv-med-halvor-tjonn-om-vikingtiden-som-spektakulaer-ekspansiv-periode-herland-report/ i denne perioden, og nordmenn og skandinaver dro på pilgrimsferd – etter hvert – til Nidarosdomen, den ufattelig fantastiske katedralen som ble reist i Trondheim.

Historien om Olav den Hellige står her helt sentralt, en mektig skikkelse i norsk historie hvis dramatiske liv førte ham tilslutt til død på Stiklestad i 1030 e.Kr.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

I kjølvannet av dette, opplevde mange sterke åndelige opplevelser som førte til at den kristne tro ble ytterligere utbredt.

Hør Pater Pollestad snakke om Olav den Hellige og hans merkverdige liv som en brutal kriger.

Han forteller også om effekten som Kristenretten fra 1022 e.Kr. hadde på Norge, hvordan kvinnens stilling ble styrket, det ble forbudt å “sette ut barn,” slaveriet ble etter hvert avviklet og Norge gikk inn i tidlig middelalder.

 

 

About the author

The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts have millions of readers/viewers yearly. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Jacques Derrida and the Racist Left Victimization of Blacks: Socialist Racism, Herland Report

Neo-Marxist Jacques Derrida and his Racist Deconstruction Theory

  The Left has implemented the Neo-Marxist Jacques Derrida Racist Deconstruction Theory that does not …

Men have forgotten God: Alexandr Solzhenitsyn

Alexandr Solzhenitsyn: Men have forgotten God; that’s why all this has happened

  The West has, in recent years, bestowed upon itself an immense weight of suffering …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×