TV intervju: Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme:

TV intervju: Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme

 

Herland Report: TV intervju:  Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme: Grunnleggeren av Oslo Symposium, redaktør Bjarte Ystebø forteller om hvordan demningene nå brytes og europeere begynner å snakke mer positivt om sine egne, tradisjonelle verdier, mens opprøret mot ensrettetheten i mediene aldri har vært større.

I dag har mange et skremmende forvrengt syn på europeisk historie og kristendommens påvirkning på vår kultur, som resultat av den bevisste demoniseringen av tradisjonelle verdier som har vært 68’er generasjonens målsetning.

Kirken er infiltrert, vingeklippet og fremstår nå som en veik sosialdemokratisk folkekult uten åndelig kraft.

Skolebøkene er omskrevet og får kristen tro til å fremstå som en kvasikult enda denne troen er verdens ledende med 2.3 millarder tilhengere verden over. Hvordan havnet vi her?

TV intervju: Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme:
TV intervju: Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme.

 

TV intervju:  Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme I programmet belyses disse temaene. Kina har nærmere 200 millioner kristne, Russland har gått fra ateistisk stat til nå rundt 70 % kristne, i Afrika og Syd Amerika står den kristne tro helt sentralt.

For over 80 % av den europeiske befolkningen er kristne, likevel har vi hatt svært religionsfiendtlige eliter som demoniserer de troende, både muslimer så vel som kristne.

Nå endres dette og de sekulære ekstremistene møter betydelig motstand.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Hva folk enn måtte mene om religion og dens filosofiske påvirkning på vår kultur, så tror altså rundt 80 % i Europa at Jesus er Guds sønn.

Da er ikke muslimer og andre iberegnet, også de en sterkt voksende gruppe i Europa, her i Oslo alene møtes titusenvis av muslimer til fredagsbønnen i sprengfylte moskeer mens antallet norske konvertitter øker dramatisk.

Det er altså den brede folkeopinionens oppfatning at vi lever i en verden som er skapt av Gud, at livet har metafysiske dimensjoner, at mennesket skal dømmes for sine handlinger etter døden og at livet er en langt mer alvorlig reise enn at det hele handler om materialisme, egoisme og hedonisme.

Omtrent 80 % I USA har også den samme forankring i klassisk kristendom, og i Norge – et land som har vært utsatt for religionshets og karikering og demonisering av den kristne tro nå i mange, mange år, selv her tror over 70 % på en Gud, ifølge internasjonalt anerkjente ISSP.

Dette er altså de mennesker man kan anta ønsker respekt for de ti bud som moralsk rettesnor – du skal ikke lyve, du skal ikke stjele fra andre, du skal ikke misunne andre eller begjære din nestes eiendeler, at dette er oppskriften på et godt liv.

TV intervju:  Bjarte Ystebø om sekulær ekstremisme: Vi kan anta at de støtter en forankring i familiestrukturen, at man ikke ønsker fri flyt av narkotika slik vi nå ser tendensen til i USA, man vil ha nasjonale grenser, respekt for lokalkultur, man synes det er flott med kirker og den lokale solidariteten – og å takke Gud for livets gave.

Det er mennesker som retter blikket oppover, og ber om at lyset skal overvinne mørket i denne konfliktfylte verden.

 

Herland Report banner
The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcast has millions of viewers. Founded by Scandinavian historian of comparative religions and author Hanne Nabintu Herland, we feature leading intellectuals, authors and activists from across the political spectrum. Subscribe to YouTube interviews here!

 

The Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) når millioner årlig og tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall.

Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og TV produsent, Hanne Nabintu Herland, som er kjent fra media som en fryktløs kritiker av politisk-korrekthet.

Vi arbeider i et vidtrekkende internasjonalt nettverk og leverer nasjonale og internasjonale artikler og intervjuer med ledende fritenkere, intellektuelle, forfattere, aktivister og andre.

Bidragsyteres oppfatninger representerer ikke nødvendigvis Herland Report redaksjonelle linje, men vi tror på diversitet, pluralitet og tillater der for saklig, rasjonell og kunnskapsorientert debatt basert på et bredspektret meningsmangfold.

Vi har også en livstilseksjon som omhandler parforhold, sex, helse, familie, åndelighet og verdier.

«Revolusjonerende» Pål Steigan, steigan.no –         «Noe helt nytt i Norge» Kari Jaquesson  –        «Kjemisk fritt for politisk korrekthet» Halvor Tjønn  –       «Frisinnede programmer» Hans-Erik Husby, alias HankVonHelvete   –         «Radikale WEB TV samtaler som gir ny kunnskap» Walid al-Kubaisi

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Russia Christian Revival: Herland Report

Russia Christian Revival: How Communist Totalitarianism created religious revival in Russia

  As the United States now openly embraces the Marxist Cancel Culture with its fervent …

Men have forgotten God: Alexandr Solzhenitsyn

Alexandr Solzhenitsyn: Men have forgotten God; that’s why all this has happened

  The West has, in recent years, bestowed upon itself an immense weight of suffering …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×