Herland Report: Dokumentaren i ti deler, “Jerusalem med Hanne Nabintu Herland” omhandler hvordan intellektuelle, aktivister og forskere i Midtøsten ser på Vesten og vårt engasjement i krigene i Midtøsten. Første program ser du nederst i artikkelen.
Serien viser nye perspektiver på gamle konflikter, sett fra den konservative vinkelen, et perspektiv vi sjelden hører fra i norske medier.
Herland samtaler med kjente professorer, forretningsmenn, statsmenn og diplomater om alt fra vestlig medias unyanserte blikk på Midtøsten til Gaza, Hamas, Israel, ISIS og forfølgelsene mot de arabiske kristne.
I dette programmet samtaler jeg med professor Gerald Steinberg som leder NGO Monitor, en organisasjon som ser på bruken av NGO som politiserte virkemidler.
Han snakker om den forfeilede arabiske våren og hvorfor USA og dets allierte så aktivt støttet islamistiske organisasjoner som Det Muslimske Brorskap i Egypt.
Man støttet altså ikke de moderate, sekulære kreftene i Midtøsten men bidro til å bringe ekstremistiske islamister til makten i land etter land, med katastrofale konsekvenser.
Hanne Nabintu Herlands TV-suksess «Jerusalem» ble også sendt på CBN i USA, etter suksess i Norge og sending i Sverige.
– Jeg er veldig glad for den internasjonale suksessen, sier forfatter og historiker Hanne Nabintu Herland til Norge IDAG.
RELATERTE ARTIKLER:
- Se TV serien JERUSALEM med Hanne Nabintu Herland her.
- TV documentary JERUSALEM with Hanne Nabintu Herland airs on American CBN.
- Internasjonal suksess Herland TV serie Jerusalem – nå på TV i USA.
- Ledende medier var hovedleverandører av Fake News i 2011 #Libyakrigen.
- Den arabiske våren ble til en vinter, godt hjulpet av Vesten.
- Sharam Alghasi REN LØGN om Herland Report i Dagbladet.
Nabintu Herland viser hvordan ledende personer i Midtøsten ser på vestlig arroganse, bistandsindustrien i Gaza, den feilslåtte arabiske våren og mangelen på respekt for Israel og intern politikk i regionen.
Fra CBN blir det understreket at skandinaviske land er kjent for sin kvasse antisemittiske kritikk – og anti-israelske holdninger.
Dette førte til at produksjonsselskapet ConCerva laget dokumentarserien på ti episoder også på engelsk, for å besørge informasjon og perspektiver som sjelden blir hørt i skandinaviske medier generelt og norske medier spesielt. Temaet dekker:
- Hva skjedde egentlig under den “arabiske våren”?
- Hvorfor hører vi så lite om arabiske kristne og intoleransen mot minoriteter?
- Hvorfor de stadige konfliktene mellom Israel og Gaza?
- Hva er jødedom og hvordan påvirker religionen staten Israel?
- Hvilke utfordringer skapes av den muslimske masseinvandringen til Europa?