Herbert Marcuse and the New Left' strategy to silence the Majority: Hanne Herland

Øystein Stray Spetalen: Altfor mange tør ikke si sin mening

 

Snillisme er en skjult form for feighet der mennesker “smiler pent” heller enn å si sin mening. Nord i Europa er vi betydelig preget av denne typen fryktkultur.

Jantelov kombinert med feighet gir den effekt at mange nå ikke våger å si det de mener, med den effekt at ytringsfriheten innskrenkes.

Idealet blir å skjule sine oppfatninger og “smile pent” for å unngå en konflikt. Poenget blir “å virke snill” uten nødvendigvis å være ærlig.

Man utvikler en passiv-aggressiv holdning og personlighet som bærer på frustrasjon som ikke kommer ut – med mindre man er i private, trygge rom sammen med likesinnede.

Men en befolkning som ikke våger å stå opp for sine meninger, mister i neste rekke sin frihet. Ytringsfriheten blir en floskel uten innhold.

Den brukes ikke til å opprettholde et mangfoldig meningsrom, men knuges til taushet i jantelovens navn. Demokratiet svekkes og det blir lett for intolerante eliter å ta kontrollen.

Investor Øystein Stray Spetalen omtalte dette norske kulturfenomenet forleden, i et hageselskap til FrPs stortingsrepresentant, Himanshu Gulati. Spetalen mener at ytringsfriheten forvitrer fordi mange ikke tør å si det de mener.

 

 

Mohammad Usman Rana Herland Report

Nettavisen sakset:

Investor Øystein Stray Spetalen: – Det som er det store problemet i samfunnet i dag er at veldig mange er feige og tør ikke stå for det de innerst inne mener, men går med mainstream. Det betyr én ting: At den ytringsfriheten vi tror vi har, den forsvinner gradvis. 

Spetalen sa dette under en tale i et selskap til stortingsrepresentant Himanshu Gulati sist lørdag.

– For folk er ute etter fordeler hele tiden, og det er en fordel å holde kjeft, for da er du inne med eliten innenfor både næringsliv, politikk, media og forvaltningen. Og i veldig mange av de jobbene man kan få, så lønner det seg å ikke være i opposisjon til disse menneskene.

Spetalen har i mange år vært blant de få næringslivslederne som aktivt deltar i offentlig debatt. Det er bare å gratulere Spetalen som ekte nordmann av det slaget landet vårt sårt trenger mange flere av.

 

The level of censorship in social media and search engines is all-time high. Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here!

Led by Scandinavian bestselling author, Hanne Nabintu Herland, The Herland Report news and opinion website provides independent analysis from leading Western intellectuals and ground breaking YouTube interviews, cutting through the mainstream media rhetoric. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Western Marxist Liberalism: John Locke Liberalism: Herland Report

Historic Liberalism and Freedom of Choice: Freedom defined as the right to behave responsibly

  At this point in history, the West is leaving behind its belief in classical, …

Russia Christian Revival: Herland Report

Russia Christian Revival: How Communist Totalitarianism created religious revival in Russia

  As the United States now openly embraces the Marxist Cancel Culture with its fervent …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×