Lars Rønbeck Hanne Herland Report

Bompengepartiet illustrerer politikerforakten, større enn AP i Bergen

 

Herland Report: Avdemokratiseringen som ligger i at lobbygrupper og markedskrefter i for stor grad preger politikken og politiske avgjørelser, har lenge vært et økende problem i Vesten generelt.

Dette er et av tegnene på at noe er fundamentalt galt med parlamentarismen vår og viser at folkemeningen ikke er så viktig lenger for politikere.

De har andre og mer viktige hensyn å ta enn befolkningens ønsker. Folkets røst slutter ofte å telle straks man har kommet inn i regjering.

Dette har særlig vært tydelig med FRP som fremstår særdeles svekket under finansminister Siv Jensens særdeles anonyme ledelse.

Også i Norge har det lenge vært en utfordring at politiske partier sier noe annet før valget enn politikken som praktiseres når man kommer i regjering. Dette omtales i Herland Report samtalen med Lars Rønbeck, der vi tar opp behovet for en større vekt på direktedemokrati.

Men når den “gamle eliten” blir erstattet med nye FRP eliter, kommer også folkets reaksjon på at man ikke fronter sin uttalte partipolitikk. Ved det nylige kommunevalget ble Bompengepartiet større enn Arbeiderpartiet i Bergen.

Med 16 % oppslutning er Folkeaksjonen Nei til Bompenger betydelig større enn FRP og nesten like stort som Høyre som har 19 %. Allerede i mai viste ev VG måling at Folkeaksjonen Nei til Bompenger med leder Trym Aafløy hadde rundt 25 % oppslutning, hvilket er høyere enn både AP og Høyre.

 

 

 

Det vi har sett er at FRP, som i alle år har vært imot bompengeringene, gått til valg på det og blitt stemt inn av mange som nettopp mener denne saken er viktig, fronter en dramatisk økning av bompenger når de kom i regjeringsposisjon.

Noe ble viktigere enn partipolitikken – som var det viktige for befolkningen ved stemmeurnene.

Dette er kun et eksempel på i hvilken grad regjeringer – på Høyre eller Venstresiden – i for stor grad styres av andre hensyn når man kommer til makten.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Det spiller i praksis liten rolle hva et parti sier til velgerne at det står for. Det er andre drivkrefter som styrer politikken enn partienes valgløfter.

Se Herland Report der vi samtaler med tidligere offiser i forsvaret, Lars Rønbeck, som leder folkebevegelsen som ønsker direktedemokrati i Norge.

Han etterlyser et systemskifte i Norge for at makten skal komme tilbake til folket.

Rønbeck hevder at vi har ikke et folkestyret under det parlamentariske systemet i Norge der politiske partier i Stortinget styrer på vegne av folket, men folket stemmer ikke selv på enkeltsaker, og folkeviljen ikke gjennomføres.

Eller, som noen hevder ønsker statsminister Erna Solberg antagelig å gå av ved neste valg for – i likhet med så mange av Arbeiderparti-toppene – tiltrå en attraktiv høy stilling i det internasjonale samfunn.

Antagelsen er at hun legger opp til å tape neste stortingsvalg gjennom å innføre den dramatiske økningen av veiavgiften, les bompenger.

Hvorfor ellers skulle Høyre fronte en til de grader klassisk Arbeiderparti-politikk der poenget stadig er å legge nye skattebyrder på befolkningen?

 

TUSENVIS ABONNERER PÅ VÅRT UKENTLIGE NYHETSBREV! Følg trenden, vær en av dem og del artiklene!

Check Also

Erna Solberg doble roller er problematisk: CEPI World Economic Forum Davos, Herland Report

Erna Solberg doble roller er problematisk: Enten bør hun gå av fra FN-jobben eller som statsminister – Pål Steigan

  Herland Report: Erna Solberg doble roller er problematisk: Både som FN leder og nasjonalstaten …

Det norske flagget er nå negativt populistsymbol? Scanpix, NTB

Corona skandalen: Det norske flagget er populistsymbol?

  Herland Report: Det norske flagget er nå et negativt populistsymbol i Norge? Dette minner oss …

The level of censorship is all-time high, do like thousands of others and SUBSCRIBE to our Newsletter here!

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close