TV intervju: Niels Chr. Geelmuyden om "Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?" Herland Report

TV intervju: Niels Chr. Geelmuyden om “Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?”

 

Herland Report TV: Niels Chr. Geelmuyden om “Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?”

“Pillebruken har økt i alle vestlige land og stadig flere friske mennesker spiser legemidler. Men hva vet vi om innholdet i disse medisinene?” sier den kjente forfatter, portrettjournalisten og foredragsholderen Niels Chr. Geelmuyden til Herland Report.

Niels Chr. Geelmuyden om "Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?"
Kjøp boken her.

Som Norges kanskje mest kjente portrettjournalist, er Geelmuyden vant til å gå nært og stille de vanskelige spørsmålene.

I dette programmet snakker han om den banebrytende boken, “Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?” som er utgitt på Cappelen Damm.

Hva som skjer når en befolkning oppmuntres til å spise symptomdempende midler uten at vi tilstrekkelig tar inn over oss bivirkninger og dypereliggende årsaker til det markante behovet for piller og legemidler. Kjøp boken her.

 

Se også portrettjournalist fra Kapital, foredragsholder og forfatter, Niels Chr. Geelmuydens programmer på Herland Report TV finner du her: Norge, sykest i verden og Pillebefinnende. Legemiddelindustrien og juks.

Sitat Geelmuyden: “Forbruket av medisiner har jo økt i Norge og alle andre vestlige land. Problemet er jo at det stadig flere friske mennesker spiser legemidler som bærer med seg flere ulemper enn fordeler. Det finnes også mange som har stort utbytte av å spise legemidler og som lever på grunn av dem. Jeg er en av dem. Jeg er nyretransplantert og spiser ni piller i døgnet. De pillene trenger jeg. Men det er helt tydelig at det også dør mange mennesker av legemidler.”

Mer enn noen gang er det viktig å sette seg inn i hva pillene vi spiser inneholder – og maten: Les også Geelmuydens særdeles viktige bok, “Sannheten på bordet” anbefales også, med nøye informasjon om hva som egentlig finnes av giftstoffer i det vi spiser.

 

Niels Chr. Geelmuyden om “Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?”

Geelmuyden sier i programmet: “Ulykkeligvis glemmer vi at svært mye av forskningen og vitenskapen er inititiert og finansiert av mektige næringsaktører som ønsker å markedsføre sine ulike produkter og interesser. Konklusjonene viser seg nedslående ofte å være bestilt og betalt på forhånd.”

Når uavhengige forskere trekker konklusjoner som er uforenlige med interessene til mektige næringsaktører, opplever de ofte at de ikke får noen midler til sitt neste forskningsprosjekt.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Den største svakheten ved vårt samfunn er på den måten at markedskrefter i tiltagende grad styre forskningen og vitenskapen, som av den grunn får sin troverdighet uthulet.

Alle er jo i dag enige om at det var uklokt å stole på tobakkprodusentenes forskning så lenge som vi faktisk gjorde. Det rare er at vi fortsatt stoler nokså blindt på forskning produsert av sprøytemiddelprodusenter, legemiddelselskaper og aktører innen fikseoppdrett/matproduksjon.

– Jeg er redd for at vi i tiltagende grad fostrer medgjørlige, lydige, regelbunde og autoritetstro mennesker som i liten grad stiller kritiske spørsmål til systemet de utgjør en del av. Spesielt beklagelig er det at man ser den samme tendensen innenfor mediene.

Deres fremste rolle skulle være å gi de avmektige en stemme overfor makthaverne. Da er det til uopprettelig skade at journalistene blir en del av eliten og maktapparatet, og at journalistikk er blitt et springbrett inn til mer lukrative posisjoner i nærings- og organisasjoner.

 

Herland Report banner
The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcast has millions of viewers. Founded by Scandinavian historian of comparative religions and author Hanne Nabintu Herland, we feature leading intellectuals, authors and activists from across the political spectrum. Subscribe to YouTube interviews here!

 

The Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud når millioner årlig.

Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene.

Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og TV produsent, Hanne Nabintu Herland, som er kjent fra media som en fryktløs kritiker av politisk-korrekthet. Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og Midtøsten. Meld deg på nyhetsbrevet her!

 

LES OGSÅ:

 

The Herland Report ser den tradisjonelle Høyre-Vestre aksen som utdatert fra 1990-tallet, da den har mistet sin evne til å kategorisere virkeligheten og de politiske drivkrefter i Vesten.  

Herland Report TV har også et “Livsstil” segment der vi tar opp tema knyttet til samliv, sex, familie, den åndelige dimensjon, helse og hvordan ha et godt selvbilde og være et menneske som bryr seg om andre.

Det er mye egoisme og materialisme i vår kultur, ofte glemmes de indre verdiene, solidaritet og det varmeskapende. Dette og mye mer tas opp her, og vår gallionsfigur er Lillian Müller.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

What Julian Assange did: Julian Assange Ruptly Catelyn Johnston

What Julian Assange did was make known the immoral, illegal and unconstitutional actions of the government

  Occasionally I note that conservatives are ineffective defenders of liberty. The primary reason is …

Servants to the Billionaire Elites: The foolishness of our leaders: Megathreats, deglobalization and the end of European greatness: Getty Madrid 2022

How Nation State Governments are turned into Servants of the Billionaire Elites

  In history, Western politicians were voted into office in order to protect the interests …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×