Hanne Nabintu Herland on RT Worlds Apart

RT: Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger

 

Herland Report: Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: 

At RT intervjuet med undertegnede går ut til nærmere 700 millioner mennesker verden rundt, latterliggjøres av VGs debattleder Sjølie og Dagbladet journalist Klungetveit. 

Noe så alvorlig som vår tids største humanitære katastrofer og et av verdens største TV kanalers fokus på dette i samtalen med meg, er det om å gjøre å lage spøker om. Dette er altså nivået på journalistikk i Norge. Millioner er på flukt, hundretusenvis drept.

Hanne Nabintu Herland VG redaktør latterliggjør Midtøsten kriger
VG redaktør latterliggjør Midtøsten kriger og synes vår tids katastrofer er moro å lage spøker med.

Det viser en bemerkelsesverdig mangel på respekt for lidelsene til så mange i Midtøsten når man kun er opptatt av å hetse “Herland” når temaet er så alvorlig.

Nivået på norsk journalistikk kan knapt falle lavere. “Gutta” sitter på Twitter og skaper billige spøker av noe så alvorlig som Libya og Syria krigen.

Og i mellomtiden raser kriger i Midtøsten og millioner av mennesker lider, mens Dagbladet og VG synes det hele er morsomt?

Jeg bor i utlandet og omgås internasjonale mennesker. Det er faktisk helt uvanlig å se et så barnslig nivå som det VG redaktør Hans Petter Sjølie og Dagbladet journalist Harald Klungestveit opererer med. Og at man innad blant journalister tillater et så lavt nivå.

Jeg tror ikke man finner et slikt lavmål i andre land, i hvert fall har jeg aldri vært borti lignende.

 

Gjør som tusenvis av andre, meld deg på Herland Report nyhetsbrev. I dag er det betydelig sensur i mediene samt sosiale medier. Du nektes aktivt informasjon om hva som skjer i verden utenfor den politisk korrekte arena. Meld deg på her, så er du sikker på at du får artikler, TV programmer og annen informasjon som kan hjelpe deg til å se verden i farger, med flere nyanser enn bare en side av saker. Tema: VG redaktør latterliggjør Midtøsten kriger.

 

FrieOrd.no skriver: Når en norsk person blir intervjuet av en TV-stasjon som potensielt når ut til over 700 millioner mennesker i nesten en halv time, så hadde man kanskje regnet med en debatt om det i hjemlig medier.

Men det er stille som graven i Dagbladet, VG, Aftenposten, NRK og TV2 sine redaksjoner. Kanskje de føler seg truffet av Herland sine klare og åpenbare karakteristikker?

Kanskje hun snakket litt for åpent om temaer som våre redaktører her hjemme føler seg ukomfortable med?

Herland debatterer blant annet om hvordan europeiske medier er med på å dumme ned den politiske debatten gjennom sine aviser og internettsider.

Hvordan politiske kommentatorer i norske aviser kun debatterer innenfor politisk aksepterte rammer og hvor folk som vil diskutere utenfor disse sjelden eller aldri får sine stemmer hørt.

 

LES MER:

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: The Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud når millioner årlig. Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og TV produsent, Hanne Nabintu Herland, som er kjent fra media som en fryktløs kritiker av politisk-korrekthet. Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon. VG redaktør latterliggjør Midtøsten kriger.

 

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: Ledende tenkere, særlig i etterkrigstiden, men også i dag, har problematisert utfordringer knyttet til hva som skjer når en sentralisert statsmakt der media og andre samfunnsinstitusjoner som burde vært selvstendige og kritisk tenkende, ender opp med å fungere som talerør for bestemte politiske eliter.

I dag befinner vi oss igjen i en lignende situasjon i Europa der det mer enn noen gang er avgjørende at intellektuelle og kritisk tenkende mennesker sier tydelig ifra.

Det er et påfallende lavmål over norsk journalistikk. De internasjonale reaksjonene har vært betydelige, men fra norske medier latterliggjøring og hets. Det er jo det vanlige, for meg har det vært slik i mange år nå.

I tråd med den kulturradikale tenkningen, skisserte jo også Herbert Marcuse, 68’er revolusjonens far, at nettopp marginalisering og diskriminering av personer som ikke omfavner den ny-marxistiske linjen – altså majoriteten – er helt nødvendig for å kunne fremme det kulturradikale.

Hets, demonisering og latterliggjøring, samt løgn vil jeg si – i mitt tilfelle har det vært skrevet så mye løgn og feilaktigheter at det er helt utrolig – dette er nødvendig å gjøre for å marginalisere de som er konservative.

Man ønsker ikke i Norge debatt rundt disse temaene, og Libya krigen bragte norsk hykleri til overflaten på en svært stygg måte. Jens Stoltenberg vil ikke ha debatt om det, Jonas Gahr Støre vil ikke ha debatt om det. De sto jo selv i spissen for overgrepet mot Libya.

 

Liten vits å skrive i aviser, vi har ikke fri presse

 

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: Selv har jeg skrevet kronikker i mange år nå om temaet krigføring, og publisert disse i Aftenposten, Dagbladet, VG, Bergens Tidende og så videre. Det gikk tilslutt opp for meg at det er nytteløst å bruke tid på dette, da endringene i norsk politikk slett ikke kommer fra avisenes spalter.

Media ønsker seg sirkushester som kan holde mediesirkuset i gang. Det er ofte denne rollen individer tildeles. Det spørs hvor lenge det er interessant for en person, som meg i dette tilfellet, å fortsette med rollen som sirkushest.

 

LES MER:

 

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: Derfor har jeg, fra 2012 av, trukket meg sakte tilbake. NRK har sikkert ringt meg 15 ganger og ønsket at jeg skulle stille hos dem, det samme gjelder TV2. Men min tid, i hvert fall i denne omgang, er over. Jeg vil bruke tiden på et annet vis.

Nivået på debatten og på redaktører i Norge er i tillegg så lavt, at man ender opp med å diskutere alvorlige saker på et så barnslig nivå at det blir uaktuellt også av den grunn. Se nå på RT intervjuet jeg hadde og mediereaksjonene etter dette.

 

VG redaktør latterliggjør Midtøsten kriger Herland
Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger:  Kan lavmålet falle lenger ned i norsk journalistikk, eller har vi nådd bunnen?

 

Dagbladet synes krig er noe å latterliggjøre?

 

Det er talende at kommentarene fra norske medieaktører har vært VGs Hans Petter Sjøli (se nedenfor) og Dagbladet journalist Harald Klungetveit.

Klungetveit twitrer: “Hehe! Nabintu Herland så stolt over å bli intervjuet av Putins propagandakanal RT at hun har kjøpt FB-reklame.”

Det menes å være forkastelig at man ønsker å nå ut med budskapet om hvor viktig det er for Vesten å ikke bidra til en økning av konflikten vi nå ser mellom USA og Russland? Er det mulig? Er virkelig medierollen som kritisk journalist så latterlig for Klungetveit, at han mener dette er riktig fora å skulle “ha det moro i”?

Vi står overfor hundretusenvis av Midtøsten mennesker som lever i det ytterste mørke, med trusler om folkemord, mange har mistet alt de eide, og når dette omtales på RT, skal det omgjøres til en spøk og hets av “Herland”? Kan disse journalistene absolutt ingenting om verden?

Hva er Facebook til om ikke å nettopp fronte saker man mener er viktige, og gjerne med FB reklame? Jeg har titusenvis av følgere på Facebook og der er bred debatt om  ulike politiske og ideologiske tema. Synes Klungetveit at dette er en tåpelig aktivitet?

Dessuten har hans egen avis, Dagbladet, nylig publisert en av mine kronikker som nettopp tar for seg nøyaktig det samme temaet som ble omtalt hos RT.

Jeg svarer Klungetveit på Twitter at det er merkelig at en Dagbladet journalist tillates å latterliggjøre noe så alvorlig som en intellektuell debatt rundt overgrepene i Midtøsten. Og skal man ikke føre intellektuelle samtaler mellom ulike parter som kan føre til større forståelse nettopp der konflikter er fastlåst?

Men den slags seriøse temaer ser det ut til at journalisten ikke makter å håndtere. I tråd med norsk Twitter tone, synes han det derimot er festlig å latterliggjøre krigene i Midtøsten? Det er et skrapende bunnnivå.

 

VG redaktør synes krig er festlig å latterliggjøre

 

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: For en journalist burde det vel være sakens innhold og ikke hvor den publiseres som er viktig? Det må vel være teksten og ikke hvor den postes som bør være gjenstand for kritikk?

Debattleder i VG, Hans Petter Sjøli fulgte opp på samme måte, i en kommentar til RT intervjuet 25. desember på Facebook “Have a merry bekmørk Christmas!” 

Igjen, en skremmende latterliggjøring av et intervju som omhandler Norges rolle i Libya krigen og latterliggjør kritisk refleksjon rundt dette alvorlige temaet. Dette kommer fra VGs debattleder.

Libya er et land som ligger i ruiner i dag. NRK Brennpunkt og mange andre har rettet et kritisk lys på prosessen som ledet frem til Norges raske og brutale deltagelse i NATO angrepene.

Dette bør vi lære av slik at vi ikke, som nasjon, påfører andre lignende urett i fremtiden. Å fremstille slike tema som “bekmørke” fremstår ytterst underlig tatt i betraktning at ordbruken kommer fra debattredaktøren i VG.

Dagbladet Harald Klungestveit, VG redaktør Hans Petter Sjøli latterliggjør Midtøsten kriger: Med et slikt bunnivå blant norske redaktører og journalister, hvordan skal vi noen gang få en seriøs debatt som kan øke folks kunnskap om disse krigene? Vel, det er nok det vi ikke vil. Og det er derfor vi har slike redaktører ansatt, så de kan latterliggjøre alvorlige temaer nok til at innholdet ikke kommer opp.

Og slik kan vi leve videre bak den norske jernmuren av propaganda, uten å føle oss truet av tragediene ute i verden.

 

Also check out these topics at CNN or FOX News. Other sources may be New York TimesUSA Today, the Washington Post or from the British angle, BBC, The Guardian, The Telegraph or Financial Times.

About the author

Led by Scandinavian bestselling author, Hanne Nabintu Herland, The Herland Report news and opinion website provides independent analysis from leading Western intellectuals and ground breaking YouTube interviews, cutting through the mainstream media rhetoric. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Alexis de Tocqueville Getty

Alexis de Tocqueville and the Totalitarian Abuse of Power in Democracies

  Many famous authors have discussed the dangers of misuse of power in democracy, among …

How the neo-Marxist New Left destabilized the West: Hanne Nabintu Herland

How the neo-Marxist New Left destabilized the West, tearing down the values that created stability

The West changed completely in the 1960s. The neo-Marxist student revolution implemented a full front …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×