The Herland Report newsletter: Hanne Nabintu Herland: Sjokkmøte med intolerante nymarxister Herland Report

Bestselgeren ALARM: Kristne bærer ansvaret for avkristningen

 

Bestselgeren ALARM: Hanne Nabintu Herland bruker korset som utropsetegn i tittelen på hennes siste bok. Det er bevisst, da hun mener de kristne grunnverdiene må revitaliseres i vårt samfunn, skriver Dagen. (Foto: Dagen)

«Alarm!» har Herland valgt å kalle debattboken som i går ble lansert. Aldri tidligere har en boklansering på Luther Forlag blitt akkompagnert av myk nittitalls techno-musikk.

Men forfatteren selv ville ha «Faithless» som bakgrunnsmusikk, og sånn ble det. Om troen var borte fra musikken, er den en viktig del av premissene for boken. Selv om de kristne etablissementene får sine pass påskrevet.

 

LES MER:

 

TheHanne Nabintu Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube
The level of censorship in social media and search engines is all-time high. Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here! Thanks so much for reading and supporting our investigative work. Follow the new trends and subscribe!   

 

Etter å ha utmerket seg i norske medier en årrekke, blant annet med flere bestselgende bøker som Alarm og Respekt, trakk Hanne Nabintu Herland seg tilbake fra aktiv mediedeltagelse og etablerte The Herland Report som har fått stor internasjonal suksess.

Det er en nyhetsside som også har en YouTube kanal med TV intervjuer med en rekke av Vestens ledende tenkere.

Herland sier hun alltid har oppfattet Norge fra et utsideperspektiv, kanskje som følge av oppvekst i Afrika, og har bestandig etterlyst et oppgjør med den sosialistiske norske rasismen som ser ned på innflyttere.

Etter å ha bodd mange år utenfor Norge, i Sør Amerika og Midtøsten, med et bredt internasjonalt nettverk utenfor landet, ble det naturlig å danne sin egen mediekanal.

Braksuksessen har åpnet mange dører i USA, der Herland har intervjuet ledende senatorer, politikere, Judicial Watch direktører, ledere fra CIA, NSA, bestselgende forfattere, akademikere og professorer.

Fra det skandinaviske segmentet, har Herland også en rekke spennende stemmer med seg, som Niels Chr. Geelmuyden, Einar Salvesen, Brita Møystad Engseth, Hans-Erik Dyvik Husby, Lillian Muller, Mohammad Usman Rana, Walid al Kubaisi og mange flere.

På Herland Report nyhetssiden finner du artikler fra en rekke av Vestens ledende intellektuelle, forfattere og aktivister om utenrikspolitikk, perspektiver på Midtøsten, den kulturelle nedgangen i Vesten og ramsalt kritikk av New Left kulturradikale bevegelsen på 1960-tallet.

Bestselgeren ALARM: – Jeg mener de troende bør være utadrettet og samfunnsengasjerte, være engasjert blant de vi lever sammen med. Kristne er blitt komfortable, kynisk kalde for den sosiale nøden.

Hovedansvaret for avkristningen ligger hos troende mennesker som har boltet sine bedehusdører. Hvordan skal du elske din neste hvis du sitter innelåst i en menighet, spør hun.

Heller ikke kirkens ledere, biskopene, slipper unna. I boken gir Herland dem huden full for unnfallenhet i abortspørsmålet, i det å ikke våge å stå for noe og det å blande seg i saker som ikke sogner under deres embete.


Et av hovedpoengene i boken er å gjenreise viktigheten av norsk kulturgrunnlag.

– I dag snakkes det mer om islam og muslimer enn om vår egen kultur, vårt eget grunnlag for den strålende vestlig sivilisasjon som mange i dag vil ha en del av. Hva er det med den påfallende måten Norge ser ned på egen kulturell bakgrunn, spør hun.
Herland mener vi står overfor et kulturelt selvmord, en situasjon der det ikke er mulig å med stolthet si man er norsk. Herland ser likevel grøften.

– Det finnes en konstruktiv nasjonalisme og det finnes en destruktiv sjåvinisme. Det er viktig å skille mellom de to.

 

LES OGSÅ:

 

Bestselgeren ALARM: Religionshistorikeren mener et av problemene som kulturradikalismen gav oss er at autoritetene i samfunnet er bygd ned. Prest, lærer og politi har ikke lenger noe å si.

– Politiet har ikke en gang køller de kan slå ned gjengene i Oslo med. Atferdsproblemer skal forstås ihjel, sier hun.

Et annet problem er grensesetting. Det skjer ikke lenger.

– Jeg ønsker meg ikke et samfunn hvor homofile henges, skilsmisse er ulovlig og abort forbudt. Men hvorfor snakkes det overhode ikke om grenser? Hvorfor sankkes det ikke om sunn eller usunn seksualitet?

 

Viktig stemme

Bestselgeren ALARM: En rekke samfunnsdebattanter hadde funnet veien til lanseringen av Herlands bok. Professor Sigurd Skirbekk mener Herland har mange viktige poeng.

– Se på OL-sendingene fra Vancouver. Hvorfor ser nordmenn timesvis på disse utøvelsene? Jeg tror det handler om et folkelig opprør mot en elite som ikke har gitt dem en nasjonal identitet. Dermed klynger vi oss til OL og Grand Prix, sier han.

Skirbekk opplever at vi i Norge har en elite som verken representerer forskningen eller folket.

Spaltist og Høyre-mann, Halgrim Berg, tror ikke Herlands budskap drukner i stil og fremtoning. Hennes evne til å forenkle akademisk budskap gjør at hun blir lyttet til. Særlig tanker om kulturforskjeller.

– Det er ikke hipp som happ. Alle kulturer er ikke like gode. Jeg er enig med Herland i at det er viktig og nødvendig å gjenopplive egne grunnverdier og sette pris på dem, sier han.

Les hele intervjuet.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

The need for Faith in God:Hanne Nabintu Herland Report

The Age of Western Stagnation: Greed and Lack of Trust

  We live in an age of remarkable Western stagnation. Respect for traditional values such …

The American Police State: Society Is becoming a Prison Disguised as Paradise Getty

The Protestant Ethic and Capitalism: The idea was to earn money, be trustworthy and have something to give to others

In The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism, sociologist Max Weber states that when modern …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×