Syria Aleppo 2016. Yahoo.

Vi er ikke uskyldige i Midtøsten, vi støttet Al Qaida i Libya – Dagbladet

 

Herland Report: Vi støttet Al Qaida i Libya: Denne Dagbladet kronikken er fra 2015, en periode da jeg skrev kronikker i svært mange av Norges aviser om det som foregår i Midtøsten. 

I etterkant er materialet samlet på Herland Report og det jeg har å si publiseres nå der. Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) som tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall.

Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene.

Dagbladet kronikk: At Frankrike er i krig, er intet nytt. Landet har lenge vært engasjert i Midtøstens geopolitiske borgerkriger, på trygg avstand fra fransk jord.

Det nye er ikke terrorangrepene, men at de skjer i Europa. Tilsvarende angrep mot muslimer og andre grupper har skjedd i Libanon, Irak, Afghanistan, Libya, Egypt, Mali, Kenya. Det får knapt medieoppmerksomhet i forhold til når terroren rammer vestlige liv.

Kong Abdullah II av Jordan påpeker at over hundre tusen muslimer nå er drept, millioner er på flukt. Likevel fyller narrativen om «de gode i Vesten mot de onde i Midtøsten» vestlige medier og bidrar til å skape etnisk-religiøse skillelinjer som ikke stemmer med virkeligheten.

 

Hanne Herland, Det Nye Babylon.
I DET NYE BABYLON. Hvordan Vesten mistet sin storhet analyserer religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av nyhetssiden Herland Report, Hanne Nabintu Herland, den ekstrem-liberale utviklingen og det kulturelle forfallet i Vesten. De verdiene som holdt samfunnsfelleskapet sammen, slik som solidaritet og empati, har i stor grad blitt byttet ut med grådighet, materialisme og ensidig vekt på selvrealisering. Det nye Babylon beskriver også hvordan en gjeninnføring av noen av våre viktigste historiske verdier, vil kunne lede vår kultur inn i en ny blomstringsfase med vekt på individets ansvar i fellesskapet.

 

En kort oppsummering av fakta på bakken illustrerer svakhetene ved en slik endimensjonal tenkning. For vi er overhode ikke uskyldige. I Syria har Frankrike blant annet vært instrumentelle for «vestlig vennlige» Free Syrian Army (FSA), som er anklaget i alt fra kidnapping, tortur og drap på sivile, samt en aktiv bruk av barnesoldater helt ned i 12 års alderen, ifølge Human Rights Watch.

Da FSA tok kontroll over byen Homs i Syria, nøye beskrevet av Der Spiegel, viser gruppen trekk som minner om Iraks dødsskvadroner med massedrap, bred angiverkultur og terrorisering av sivile.

FSA har vært dyktige til å kaste homofile utfor bygninger, det var en av deres kommandanter som skar ut hjertet og leveren til en soldat og spiste dette foran kamera. Angivelig har også franske legionærer fungert som kommandanter. Free Syrian Army bruker for øvrig det franske kolonialistflagget.

Disse og andre «moderate» grupper støttes altså aktivt av Vesten.

USAs fire stjerners general Wesley Clark har lenge sagt at hvis du spør folk i Midtøsten om hva som egentlig skjer, vil de svare deg at ekstremistene, ofte unge menn, blir kynisk brukt av sunni-islamske Saudi Arabia og Qatar i kampen mot shia Iran og Hesbollah.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

I jihadist-gruppene i Syria, knasker nå en hel generasjon unge menn på captagon–amfetamin mens de dreper med-muslimer, Midtøstens kristne og andre. Her misbrukes religion i et kynisk geostrategisk spill satt i gang av deres egne ledere, godt støttet av vestlige krefter.

Frankrike var også blant de mest ivrige til å bombe Libya, Afrikas rikeste land der velferden var jevnt fordelt på folket. Skytteltrafikken gikk mellom Nicholas Sarkozy, Bernard Henri Lévy, Mahmoud Jibril, Hillary Clinton.

Libyas oljefond på 150 milliarder dollar ble konfiskert av vestlige banker i et ufattelig kynisk raid. Ifølge LA Times var magne av rebellene på bakken Qatar-finansierte, trent av franskmenn. De fikk all hjelp fra NATOs luftvåpen.

Mediekrigen sto sentralt. Journalister bisto aktivt i å formidle indisier fra den ene parten i konflikten. Det ble til og med bevist, ifølge internasjonale medier, at Qatar-eide Al Jazeera lagde kunstige scener inne i Doha kontorene, der de ved hjelp av betalte skuespillere spilte inn «slaget om Tripoli». Disse opptakene ble vist under NATOs bombing av Tripoli før rebellene egentlig kom dit.

Det ga den ønskede frykteffekten. Presidenten for Overgangsregjeringen, Mustafa Abdul-Jalil uttrykte siden,- på arabisk, til France24, at han var strålende fornøyd med medieløgnen som ble presentert i Al Jazeera.

Da krigen var over, vaiet Al Qaida flagget over Libyas domstoler. Abdelhakim Belhadj ble Tripolis militære guvernør. Han ledet Al Qaida affilierte Libyan Islamic Fighting Group, som sto både på FNs og USAs liste over terrororganisasjoner.

McCain kunne ikke få fullrost Belhadj, som hadde ledet folket «til frihet», bort fra «despoten Gaddafi.» At den samme Belhadj ble IS’ nye leder i Libya i 2015, må fremstå noe pinlig.

Også for Norge, som var mer enn villige til å bombe Libya sønder og sammen, – i tråd med Al Qaidas ønske. Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

Tidligere leder ved Defence Intelligence Agency, Michael Flynn går så langt som å hevde at USA var klar over og bevisst valgte å bruke salafi-grupper som IS og Jabhat al-Nusra i kampen for å svekke Bashar al-Assad.

Mange husker general Wesley Clark, som fortalte hvordan han etter 9/11 fikk beskjed fra Pentagon om at USA ville angripe Irak, Syria, Libanon, Libya, Somalia og Sudan for å «ødelegge landene og fjerne deres makthavere». Wesley beskriver dette som et politisk kupp, en dramatisk endring i USAs utenrikspolitikk. Vi støttet Al Qaida i Libya.

Jeg minner om at USAs nærmeste allierte i regionen er Qatar og Saudi Arabia. Sistnevnte praktiserer samme avstraffelsesmetoder som IS. I ledende medier nevnes Qatar og Saudi Arabia som de største finansielle støtten til IS. Republikanernes leder, John McCain bekreftet selv linken mellom Saudi Arabia og syriske rebeller da han i amerikanske medier: «takket Gud for Qatar, Saudi Arabia og prins Bandar som sammen med oss finansierer opprøret mot Assad i Syria.»

I Stalingrad lignende Syria er nå over 10 millioner på flukt. Den italienske avisen Il Messaggero skrev allerede i februar om IS’ planer om å sende flyktningestrømmer og jihadister til Europa som en del av krigføringen.

Det fikk mange til å minnes advokat og presidentdatter, Aisha Gaddafis advarsler til New York Times i 2011 der hun hevdet at Vesten kom til å angre bittert på at de fjernet Gaddafi.

Hun minnet om det bunnløse hatet mot amerikanerne som ble vekket i Irak krigen. IS’ opprinnelse ligger her.

«Tro meg, Libya kommer til å bli mye verre,» sa hun. Aisha forutså at islamister fikk forfeste i Libya og at en massiv flyktningebølge rammet Europa. For å sitere seniorforsker Julie Wilhelmsen ved NUPI: «Det er nå ganske mange som mener at det å fjerne Saddam Hussein i Irak og Gaddafi i Libya ikke var så lurt. Det resulterte i et anarki som ga grobunn for terrorisme.»

I dag huser Tyrkia om lag 2.2 million syriske flyktninger, Jordan 1.4 millioner. I Beirut er det ikke en leilighet å oppdrive, rundt 2 millioner syrere er nå i Libanon, mange ikke registrert.

Det er kun i Europa at flyktningstrømmen er et nytt fenomen, nå med over 20 000 nye daglig, ifølge sammenlagte tall. Den norske debatten som diskuterer hvorvidt 8000 i løpet av et år er mye eller lite, fremstår virkelighetsfjern. Vi bør forvente hundretusenvis.

Den som med et likegyldig hjerte graver en grav for andre, kan lett selv falle i den.

Dagbladet kronikk 2. desember, 2015

 

Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

About the author

Hanne Nabintu Herland er religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud, som når millioner årlig. Her kan du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Herland er kjent fra media som en fryktløs analytiker som bryter med den kulturradikale tenkningen. Hun mener 1960-tallets kulturradikale elite har bidratt til å svekke vår kultur. Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og Midtøsten. Kjøp bestselgere som Alarm og Respekt her. Eller Det Nye Babylon. På det internasjonale markedet har Herland boken The Culture War og også New Left Tyranny, samt boken c Herlands siste bok på norsk er Tyranni. Hvordan venstresiden ble den nye, intolerante herskerklassen. Her hevder hun at 1960-tallets nymarxister ble selv den nye eliten som med knallhard hånd styrer befolkningen. Denne herskerklassen er bemerkelsesverdig intolerant mot andre enn dem selv, med skremmende lav respekt for religionsfrihet, ytringsfrihet og mangfold. Det store spørsmålet blir: Var nymarxistene egentlig bare ute etter å bli det nye herskerklassen som kunne tyrannisere arbeiderklassen? www.hannenabintuherland.com
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Poverty in America, Huffington Herland Report

Strong tendencies of social collapse in the United States: Poverty, lack of faith in government

  The Western world is collapsing so rapidly that I am afraid that I am …

The Goal of Science is to understand God: GHL

The Goal of Science is to understand God

  The atheist narrative has in the past century engulfed the West with its denial …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×