USA overgrep i Midtøsten Herland Report

Obama USAs krigspresident

 

Hanne Nabintu Herland:  Obama USAs krigspresident. Håpet var lysegrønt da Barack Obama vant det amerikanske valget i 2008. I Europa var man svært tilfreds over USAs progressive valg og å bli kvitt republikaneren George Bush. (Kronikk iBT)

Obama fikk Nobels Fredspris året etter, tildelingen kom midt under den største militære amerikanske offensiven i Afghanistan noensinne. Allerede da ringte varselbjellene.

Og Obama, som er den første mørkhudede presidenten i USA, noe som i seg selv ble sett som en seier av mange, brukte sin Nobel tale til å forsvare amerikansk militærbruk og krigsfilosofi. Den har han vært usedvanlig tro mot siden.

Under Obamas berømte Kairo tale i juni, 2009 ytret han ønske om å bidra til et nytt og bedre forhold mellom USA og muslimske stater.

Siden har Obama, ifølge CNN angrepet flere land enn noen annen amerikansk president før ham. Bush blir rene søndagsskolegutten i forhold, skriver grunnlegger av Herland Report, religionshistoriker Hanne Nabintu Herland.

Gjør som tusenvis av andre, meld deg på Herland Report nyhetsbrev. I dag er det betydelig sensur i mediene samt sosiale medier. Du nektes aktivt informasjon om hva som skjer i verden utenfor den politisk korrekte arena. Det er en verdensvid trend nå at nyhetsbrev blir viktigere og viktigere, nettopp av den grunn. Meld deg på her, så er du sikker på at du får artikler, TV programmer og annen informasjon som kan hjelpe deg til å se verden i farger, med flere nyanser enn bare en side av saker. Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon om Obama USAs krigspresident.

 

Obama USAs krigspresident: Listen er lang: Afghanistan, Irak, Libya, Somalia, Jemen, Pakistan og nå sist, Syria. Ifølge Global Research har ingen president brukt mer penger på militær opprustning.

Parallelt betegnes Obama, ifølge Infowars, som den mest raseorienterte presidenten i USA.

Under hans regjeringstid har de etniske konfliktene eksplodert i opptøyer, rasehat og i et konfliktnivå mellom svarte og hvite som det er lenge siden USA har opplevd. Ulikhetene mellom fattig og rik er også verre i USA under Obama enn under Bush, ifølge en ny undersøkelse fra Berkley universitetet.

Obama regnes i dag som en av de mest anti-kristne presidenter USA har hatt, med gjentatte utsagn i taler som “USA er ikke lenger en kristen nasjon” og “Det muslimske bønneropet er en av de vakreste lydene ved solnedgang”.

Obama har gått mye lenger enn Bush i å støtte de super-rike, latt grådige banker slippe unna konsekvensene av økonomisk maktmisbruk, ifølge flere internasjonale kilder.

Han har slått hardere ned på varslere som har meldt ifra om statlig maktmisbruk enn noen annen amerikansk president og har gått betydelig lenger i overvåkning av egne borgere samt hemmeligstempling av statlige dokumenter.

Med Obama kom også den massive og omstridte bruken av droner, som særlig i Pakistan, Afghanistan, Jemen og Somalia har drept tusenvis av mennesker og en høy andel sivile. I Jemen alene viser undersøkelser at 57 av 82 drepte var sivile, ifølge The Washington Post.

Det USA vi kjente i gamle dager med kampen for individets frihet og fremgang, borgerrettigheter og likeverd mellom etniske grupper, samt en desentralisert statsmakt er i alvorlig stagnasjon.

Noam Chomsky, en av USAs mest kjente intellektuelle og verdens mest siterte forsker innen humaniora, går så langt som å hevde at USA ikke lenger er et demokrati, men en elitestyrt ettpartistat.

Han mener at landet har utviklet seg til et oligarki med pengesterke eliter, både på høyre og venstresiden som styrer på vegne av, og ofte på tross av folkets interesser. En nylig studie fra Princeton universitetet kommer til samme konklusjon. Hele 74 % av den amerikanske befolkningen imot en ny krig i Midtøsten, ifølge Public Policy Polling.

Likevel går Obama på ny til krig både i Syria og Irak. Folkets vilje teller skremmende lite i USA. Obama er nå den minst populære presidenten siden den andre verdenskrig og den som har begynt flest kriger i Amerikas historie. Obama USAs krigspresident.

 

 

Obamas angrep i Syria foregår både uten NATO støtte og uten FNs Sikkerhetsråds mandat, samt den er grunnlovsstridig og uten mandat fra Kongressen.

At terrorgrupper som ISIS bør bekjempes, er selvsagt. Jussprofessor Bruce Ackerman ved Yale universitetetpåpeker likevel i Gulf News 13.9. at en krigshandling mot ISIS i Syria innebærer at grunnloven brytes da den krever et nytt mandat fra Kongressen, da autorisasjonen etter «9.11-attentatet» kun gjaldt aksjon mot grupper og deres allierte som hadde deltatt i planleggingen av 9/11.

Ackerman sier at intet George Bush gjorde lar seg sammenligne med Obama hva gjelder eneveldig, imperialistisk elitistisk overmot. Bush søkte kongressens mandat både for krigen i Afghanistan og Irak.

Obama har ikke engang publisert et memo som forsøker å rettferdiggjøre presidentens overbevisning om at han selv er den autoritet som er nødvendig for å før nasjonen inn i en ny krig. USAs angrep i Jemen og Somalia har også vært ulovlige, samt forhold rundt bombingen av Libya, påpeker Ackerman.

Obamas mangel på respekt for USAs konstitusjonelle forordninger representerer et dramatisk brudd med USAs tidligere tradisjoner. The Washington Post forteller at Obama i tillegg har sørget for å få utvidede rettigheter, utover det vanlige militære reglement, til å personlig autorisere angrep i Syria, uten at samtykke kreves fra forsvarets ledelse.

 

Norge som ledende våpenhandler krigsnasjon Hanne Herland Washington photo
The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcast has millions of viewers. Founded by Scandinavian historian of comparative religions and author Hanne Nabintu Herland, we feature leading intellectuals, authors and activists from across the political spectrum. he articles and TV programs are to be used as pieces of information that should be considered as part of the bigger picture when seeking to acquire a full overview regarding a specific subject. Obama USAs krigspresident.

 

Obama USAs krigspresident: Som om ikke dette var nok, bryter USA internasjonal lov ved å bombe en nasjon som Syria uten verken å snakke med eller få samtykke fra landets myndigheter.

At alawittiske Bashar al Assad er demokratisk valgt og ved forrige valg fikk over 88.7 % av stemmene, spiller heller ingen rolle for USA. NATOs egne tall viste at over 70 % i Syria allerede før valget i sommer støttet Assad.

Prosessene inne i Syria har vært bemerkelsesverdige. Mange av Assads tidligere politiske opponenter som først støttet opprøret mot ham, har nettopp sluttet seg til Assad etter å ha sett hvorledes sunni-jihadister nådeløst har slaktet ned minoriteter i Syria nå i tre år.

Også Israel har, ifølge The Times of London, uttrykt at det er bedre å beholde sekulære og høyst feilbarlige Assad enn å gi islamistgrupper som barbariske ISIS råderett i landet.

I Libya henviste USA for øvrig også til at «regimets» statsoverhode var roten til alt ondt. Etter NATOs angrep, ligger landet nå i total ruin.

USAs respekt for nasjonale staters suverenitet og FNs folkerett er lik null. At Assad regnes som den kristne minoritetens forsvarer og støttes desperat av landets minoriteter, er sekulær og vestlig kledd med en kone som ikke bruker det politisk-religiøse symbolet hijab, er informasjonsbiter som ikke fenger i USAs politisk korrekte medier.

Anklagene mot Assad om bruk av kjemiske våpen har heller aldri blitt verifisert.

Obama USAs krigspresident: I Henry Kissingers siste bok, World Order påpekes det at amerikansk politikk har latt seg fenge av en ideologisk tro på «innføring av demokrati og menneskerettigheter gjennom militære midler» ville løse Midtøstens utfordringer.

Man har engasjert seg i idealistiske korstog uten respekt for virkeligheten på bakken. Resultatet av USAs bidrag til regimeendringer er at alt er blitt mye verre.

Det kan være klokt å følge Kissingers råd om en reorientering mot politisk realisme som premiss for en restabilisering av den nå truede verdensfreden.

 

The level of censorship in social media and search engines is all-time high. Do like thousands of others, subscribe to The Herland Report newsletter here!

Led by Scandinavian bestselling author, Hanne Nabintu Herland, The Herland Report news and opinion website provides independent analysis from leading Western intellectuals and ground breaking YouTube interviews, cutting through the mainstream media rhetoric. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

The need for Faith in God:Hanne Nabintu Herland Report

The Age of Western Stagnation: Greed and Lack of Trust

  We live in an age of remarkable Western stagnation. Respect for traditional values such …

Western World Is Now a Tyranny: Western Civilization Ceasing to Exist: USA-Paul-Craig-Roberts-Herland-Report-2019

The Western World Is Now a Tyranny: Law converted to weapon destroying nine centuries of Anglo-Saxon accomplishments in shielding citizens

  In my book, The Tyranny of Good Intentions published 23 years ago, I pointed out that …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×