Espen Barth Eide meler egen karriere:

Arbeiderpartiledere: Espen Barth Eide meler egen karriere

 

Herland Report: Espen Barth Eide meler egen karriere: Han har kommet hjem fra stillingen som FNs spesialutsending til Kypros.  

På Kypros har FN utsending Espen Barth Eide, som er kjent for sin arroganse og manglende reelle kunnskap, totalt mislyktes i å finne en løsning på konflikten.

Han har vært motarbeidet i flere år fra lokale krefter, til tross for det stikk motsatte stadig skrives i norske aviser der Eides arbeid betegnes som “suksess på Kypros”. Det kunne ikke vært lenger fra sannheten.

“Jobben som spesialutsending har Barth Eide kombinert med jobben som administrerende direktør for milliardærklubben World Economic Forum i Geneve,” skriver Pål Steigan og vi gjengir her artikkelen:

Han er i Norge for å drive valgkamp for Arbeiderpartiet, et parti som ikke har funnet en eneste plass for en arbeider på oslolista si. Derimot er liste full av konsulenter og rådgivere.

Og altså administrerende direktør Espen Barth Eide, mannen som fikk Norge med i krigen mot Syria. La oss dvele litt ved ham.

 

LES OGSÅ:

Herland Report Espen Barth Eide meler egen karriere:
Espen Barth Eide meler egen karriere: Gjør som tusenvis av andre, meld deg på Herland Report nyhetsbrev. I dag er det betydelig sensur i mediene samt sosiale medier. Du nektes aktivt informasjon om hva som skjer i verden utenfor den politisk korrekte arena. Det er en verdensvid trend nå at nyhetsbrev blir viktigere og viktigere, nettopp av den grunn. Meld deg på her, så er du sikker på at du får artikler, TV programmer og annen informasjon som kan hjelpe deg til å se verden i farger, med flere nyanser enn bare en side av saker. Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

 

Espen Barth Eide var sentral i å få Norge med i krigen mot Syria

Espen Barth Eide meler egen karriere: WikiLeaks har offentliggjort et hemmelig telegram fra USAs ambassade til utenriksdepartementet i Washington der ambassaden gir sitt skussmål til Barth Eide. Telegrammet er fra juli 2008 og kan leses her.

Hvis man lurer på hvilken type politiker Barth Eide er, bør man studere den kadervurderinga han får av sine amerikanske venner. I sammendraget heter det.

Forsvarsdepartementets statssekretær, Espen Barth Eide er en av de sterkeste politikerne i den nåværende norske regjeringa til tross for hans nestlederportefølje.

 

Espen Barth Eide meler egen karriere:
Espen Barth Eide meler egen karriere: Espen Barth Eide er å finne i maktkretsen rundt Jens Stoltenberg.

 

Espen Barth Eide meler egen karriere: Hans bånd til utenriksdepartementet, tenketanker, frivillige organisasjoner og FN så vel som hans innflytelsesrike nåværende stilling vil trolig resultere i enten en ministerstilling i en fremtidig Arbeiderpartiregjering eller en høytstående FN- eller EU-posisjon.

Barth Eide er spesielt interessert i FNs fredsbevarende operasjoner og kan være interessert i en fremtidig FN-posisjon.

Han var altså allerede da en person USA la vekt på å følge. Og det framgår alt i overskriften opå telegrammet at man anså ham som “a coming star”.

 

Pro-USA, men “litt vankelig å plassere”

 

I sin vurdering av Barth Eide gir ambassaden et uttrykk for at han er nyttig for USA, men at man ikke er helt sikre på ham:

Hans forhold til ambassaden har Barth Eide vært vanskelig å karakterisere. Barth Eide er en dyktig og subtil politiker som i stor grad er pro-U.S. Men bør ikke klareres for å opprettholde amerikanske interesser på en pålitelig måte.

I flere viktige saker har Barth Eide vært nyttig, for eksempel når det gjelder missilforsvaret (hvor han bidro til å forhindre et norsk vetorett til NATOs planer), salg av tomt til USAs regjering for bygging av en ny ambassadebygging (intervenerte for å løse delikate eiendomsproblemer for å sikre USAs kjøp av tomt til den nye ambassaden) og presset for norsk militær deltakelse i Afghanistan.

I andre saker, for eksempel beslutningsprosessen for kjøp av nye jagerfly og den norske tilnærmingen til klaseammunisjon, han har drevet sitt eget spill.

 

“Røyskattaktig”, men nyttig rådgiver

 

Espen Barth Eide meler egen karriere: USA-ambassaden anså Barth Eide som en “røyskattaktig” politiker som både fremmer USAs interesser, men som de ikke er sikre på om de kan stole på.

Men samtidig får han ros for å ha informert ambassaden om hvordan den bør forholde seg til norske politikere ved flere anledninger.

Barth Eide har unngått de uberettigede negative kommentarene om Bush-administrasjon som andre norske regjeringsmedlemmer har kommet med.

Barth Eide har også anstrengt seg for å understreke NATO som hjørnesteinen i den norske regjeringas sikkerhetspolitikk og betydningen av det norsk-amerikanske forholdet. Han har gitt ambassaden gode råd om hvordan man skal forholde seg til den norske regjeringa ved flere anledninger.

Men noen ledende amerikanske embetsmenn har følt at han har vært vanskelig å plassere i flere saker med bekymring og karakterisert Barth Eide som “røyskattaktig”.

 

Espen Barth Eide meler egen karriere:  The Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud når millioner årlig. Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og Midtøsten. Meld deg på nyhetsbrevet her!

 

Ledende norske tjenestemenn, med sterke pro-amerikanske holdninger, har også fortalt ambassaden privat at Barth Eide ikke er å stole på når det gjelder å fremme USAs interesser.

En nøkkeltest av Barth Eides holdninger vil være forsvarsdepartementets anbefaling som jagerflykjøået, Joint Strike Fighter eller Saab Gripen.

Som kjent beviste Barth Eide sin lojalitet til USA i jagerflykjøpet, og dersom de fortsatt skulle ha hatt noen tvil, beviste han sin absolutte lojalitet da han sørget for at Norge ble en viktig støttespiller for den såkalte “Nasjonalkoalisjonen” i Syria og en aktivist for å få Norge inn i krigen mot Syria, også som deltaker i sanksjonene mot landet.

Og han har vært kategorisk tilhenger av Norges deltakelse i krigen i Afghanistan, “så lenge NATO står der”. “Setter personlige interesser foran Norges strategiske interesser”

 

LES OGSÅ: 

 

USA: Barth Eide støtter USAs interesser fordi det tjener hans personlige ambisjoner

 

Espen Barth Eide meler egen karriere: At Barth Eide er interessert i FNs fredsbevarende operasjoner er opplagt utfra hans CV og det ryktes at han var interessert i jobben som visegeneralsekretær for fredsbevarende operasjoner, en jobb som ble gitt til Alain le Roy.

Selv om det er en spekulasjon, sier flere kilder i den norske regjeringa at det var muligheten for å få denne stillingen som lå bak hans press for utstasjonering av norske tropper til Haiti.

Det som er faktum er at på tross av motstand fra lederen av det sikkerhetspolitiske utvalget og fra de militære, presset Barth Eide på for at Norge skulle sende en bataljon til Haiti som svar på en FN-forespørsel, og han ba til og med USA om å uttrykke ønske om en slik utstasjonering i et forsøk på å påvirke et motvillig byråkrati.

Ifølge kilder i den norske regjeringa manipulerte Barth Eide statssekretær Raymond Johansen til å uttale at utenriksminister Støre støttet en slik utstasjonering, sjøl om Støre i virkeligheten ikke hadde tatt stilling.

Kilder i forsvarsdepartementet ble sjokkert og forferdet over det de oppfattet som å sette sine egne personlige interesser foran Norges strategiske interesser. (Foto: Scanpix)

 

Har bevist sin lojalitet til USA

 

Espen Barth Eide meler egen karriere: Barth Eide har gang på gang vist USA at det ikke er noen grunn til å tvile på hans lojalitet. Da NATO bestemte seg for å utplassere Patriot-raketter på grensa til Syria uttalte forsvarminister Espen Barth Eide: – Vi er svært positive til det.

Ved hver runde med nye sanksjoner mot Syria har Barth Eide spilt tett på lag med USA. Han har spilt på lag med Isarel ved å gå hardt mot å bryte blokaden av Gaza. “Det er ingen humanitær krise i Gaza,” sa Barth Eide i 2012.

 

Herland-Report-lying-down-banner
The Herland Report is a Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts reaching millions yearly. Founded by historian and author, Hanne Nabintu Herland, it is a great place to watch interviews and read the work of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum.

 

Så lojal har han vært at milliardærklubben World Economic Forum belønnet ham med en stilling som administrerende direktør.

Denne jobben kombinerer han med en jobb som FNs spesialutsending til Kypros. Ingen har sagt noe offentlig om hva han tjener på disse to høyprofiljobbene, men det vi vet er at slike stillinger lønnes svært høyt, at de har med seg en masse private fordeler og at de er skattefrie. Grunnlegger og styreleder i WEF ga Barth Eide et strålende skussmål da han fikk FN-jobben og sa at dette også understreker WEFs internasjonale betydning.

 

LES OGSÅ:

 

På lista for “Konsulentpartiet”

 

Barth Eide driver valgkamp, delvis for å få inn en ny AP-regjering, men antakelig mest for at Barth Eide sjøl skal bli utenriksminister. Der står han på femteplass på ei liste der man altså ikke har funnet plass til en eneste arbeider.

Heiltidspolitikarar, politiske rådgjevarar – og kommunikasjonsfolk. Desse yrkesgruppene dominerer framlegget til ny stortingsliste for Oslo Ap.

Av listas 25 namn er 20 yrkesaktive. Av desse er det berre fire som har ein annan jobb enn rådgjeving, PR og fulltidspolitikk. Det var avisa Klassekampen som skrev dette.

Journalist Jens Kihl skriver videre:

Zaineb Al-Samarai arbeider i kommunikasjonsbyrået Rud Pedersen. Inger Helene Vaaten og Jon Reidar Øyan er kommunikasjonsrådgjevarar i Handel og Kontor og i Arbeidarpartiets stortingsgruppe.

Victoria Marie Evensen er fulltidspolitikar i Oslo Rådhus, men kjem frå stillinga som tekstforfattar i reklamebyrået Dinamo. Og Eskil Pedersen er kommunikasjonssjef i Nortura SA.
Lengre ned på lista finn vi òg Katinka Riksfjord Sporsem, som nyleg kom til stillinga som dagleg leiar i LO-forbundet Norsk Flygerforbund frå jobben som kommunikasjonssjef i Tankesmien Agenda.

Til nå har konsulentene stort sett nøyd seg med å skrive talene og utspillene til politikerne. I Arbeiderpartiet har de gått et skritt lenger. Der har de ganske enkelt tatt over lista, altså sammen med den “røyskattaktige” Espen Barth Eide.

 

Pål Steigan er kommunist og driver det raskt voksende, alternative nettstedet Steigan.no og var, sammen med Tron Øgrim, grunnlegger av avisen Klassekampen.

Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Men have forgotten God: Alexandr Solzhenitsyn

Alexandr Solzhenitsyn: Men have forgotten God; that’s why all this has happened

  The West has, in recent years, bestowed upon itself an immense weight of suffering …

Aleksandr Dugin and Western Totalitarian Liberalism Turkish Post

Aleksandr Dugin and Western Totalitarian Liberalism

  The most famous political philosopher in Russia, anti-communist, anti-Marxist Aleksandr Dugin, who recently gave …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×