Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Hanne Nabintu Herland Report

Intervju: Redaktør Tommy Hansen om journalismens død, dollaren, Federal Reserve

 

Herland Report: Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Etter at jeg startet prosjektet free21.org, har jeg nærmere 200 av Vestens viktige journalisters arbeid på vår forfatterliste i dag.

Så det er mange, mange journalister som fortsatt gjør en glitrende jobb, du finner dem bare ikke lenger i de store mediene. 

Der bedrives dagligt fremragende journalistik i alle de store klassiske medier, men IKKE inden for området geopolitik og internationale forhold. Jeg kan undre mig over, at disse topjournalister kan se sig selv i øjnene, sier Tommy Hansen, grunnleggeren av free21.org. Hansen døde i 2018, dette intervjuet ble gjort kort tid før.

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Hanne Nabintu Herland Report
Intervju: Redaktør Tommy Hansen.

 

 

The Herland Report: – Vi synes alltid det er spennende med mennesker som bryter ut av det faste mønster og våger å gå sine egne veier.

I Norge plages vi av den såkalte jantelov, hvis credo er at «man slett ikke skal tro at man er noe eller kan noe», en tankegang som effektivt hemmer den menneskelige frihet og stanser mange fra å gjøre det de egentlig vil i livet. Men du brøt ut av dette mønster og startet nyhetssiden free21.org.

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Herland Report.

Sjefsredaktør Tommy Hansen: – Da jeg grundlagde projektet, havde jeg ingen anelse om, hvor vidtrækkende det ville blive.

Det skete nærmest i en slags stille protest mod, at ingen klassiske medier ville beskæftige sig med sagen 9/11, men det stod mig hurtigt klart, at potentialet i dette website var langt mere omfattende.

I løbet af kort tid fik vi kontakt med de første tyske journalister, som havde forladt mainstream og fortsat deres arbejde på internettet, og inden for et par år havde vi de første 100 forfattere på vores liste.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen:  Samtidig fik vi hundredevis af meldinger fra læsere af vores papirmagasin, som til overflod bekræftede behovet, vi dannede en almennyttig forening og i dag publicerer vi på syv sprog, med norsk som det seneste.

Den ene dag har taget den anden, og den “plan” som måske manglede fra starten, har udfoldet sig i al tydelighed i takt med vores organiske udvikling.

 

Herland Report: – Ditt arbeid er Berlin basert, og vi leser at du har publisert arbeidet til nær 200 viktige journalister i vår samtid, som faktisk fortsatt bedriver kritisk journalistikk og gravearbeid for å avdekke maktmisbruk.

Er det din oppfatning at mange journalister ønsker å skrive fritt, men sensureres av dagens ledende medier?

Free21.org leder, Tommy Hansen: – Det er lidt en misforståelse, at der hersker censur i klassisk forstand, men journalisterne tilpasser sig med tiden – eller også forlader de skuden.

Man kan leve et langt liv som journalist, arbejde uafhængigt og sobert, og aldrig nogen sinde komme i nærheden af sager, hvor man udfordrer de “forkerte” magter.

Der bedrives dagligt fremragende journalistik i alle de store klassiske medier, men IKKE inden for området geopolitik og internationale forhold.

Der er journalisterne styret af interesser udenfor redaktionerne. Det er jo ikke sådan, at man som ny journalist bliver udstyret med statsministerens telefonnummer og ellers sluppet løs.

Der går år – måske årtier – før man er kommet så langt op i hierakiet, at man får adgang til toppolitikerne og internationale kendisser.

På det tidspunkt har de fleste – også alle disse uafhængige sjæle med gode intentioner – fået for meget at miste.

Man er blevet gift, har fået børn, er blevet afhængig af den stadigt stigende løn, og når dagen kommer, at man skal skrive en artikel om NATO, spiller den faste stilling en større rolle end journalistikken.

Jeg ser i dag, hvorledes enslydende artikler synkront fordeles i de store medier i Europa, på alle sprog, og agendaen er tydelig: at skabe opbakning til den gigantiske oprustning NATO og USA har gennemført på europæisk jord, fjendebilledet er i dag Rusland.

Jeg kan undre mig over, at disse topjournalister kan se sig selv i øjnene. Husker de da ikke historien om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, som var pure opspind?

Husker de, hvordan de selv var med til at videregive løgnene?

Husker de historien om kuvøsebabyerne i Kuwait i 1990, som gav “os” anledning til at invadere Kuwait – en historie som var instrueret af et amerikansk reklamebureau med nære forbindelser til Washington?

Men dem om det, alle anstændige mennesker ved i dag, at man bør være særdeles kritisk overfor informationer fra det Hvide Hus og Pentagon, og USAs rolle på den verdenspolitiske scene er et fast tema hos os.

 

Herland Report: –  I hvilken grad lever vi i et demokrati?

Free21.org leder, Tommy Hansen: – Vi lever rent teknisk ikke i et demokrati. Vi lever i et såkaldt parlamentarisk demokrati, hvor vi giver vores stemme til et parlamentsmedlem, der så skal varetage vores interesser.

Systemet hviler på, at der er en fri og uafhængig presse til at kontrollere politikere og andre magthavere.

Jeg må slå fast, at pressen generelt i dag er en del af magtsystemet, snarere end folkets vagthund. Topjournalister rejser verden rundt med toppolitikere og lever et luksusliv i en parallelverden, som de ikke vil give afkald på.

Hvis medierne er en del af det politiske spil, er demokratiet kun en illusion, og dermed bliver kløften mellem befolkningerne og politikerne stadigt dybere – og potentialet for seriøse “alternative” medier stadigt større.

Jeg er imidlertid nået dertil, at jeg ikke anerkender beskrivelsen “alternative” medier om vores arbejde. Vi er medierne, de gammeldags medier der ikke gør deres arbejde, er de alternative i min verden.

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Herland Report.
Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Der er journalisterne styret af interesser udenfor redaktionerne.

 

Herland Report:  – Du fokuserer på økonomi i ditt arbeid, og ser på koblingene mellom globalismens maktansamling i de få, verdens rikestes hender. Oxfam kom nylig med en undersøkelse som viser at over 50 % av verdens assets er i hendene på 62 personer, var det vel. Er den største effekten av globalismen at de rike er blitt enda rikere?

Tommy Hansen:Det er en forventet og forudsigelig effekt af et pengesystem, som siden 1971 har taget den vestlige verden i et stadigt mere kvælende favntag.

Da USA forlod guldstandarden i 1971, var det et brud med fundamentet for pengedannelsen, der indtil da officielt ikke havde været politisk bestemt. Men fra nu af skulle vi lære at have tillid til pengesedler, blot fordi en regering har trykt og fordelt dem.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Herland Report banner
The Herland Report nyhetssiden, TV kanalen på YouTube og Podcast på Sound Cloud når millioner årlig. Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene. Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og TV produsent, Hanne Nabintu Herland. Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og Midtøsten. Meld deg på nyhetsbrevet her!

 

To år senere var alle daværende G7-lande med på samme ide, og siden da har vestlige regeringer kunnet lave penge ud af den blå luft, penge som så gang på gang går til store investeringer i krige og krigsmaskineri.

Det er kun godt 40 år siden, og i dag er der ingen som stiller spørgsmålstegn, når en regering lige finder 50 milliarder til nye kampfly – ingen spørger dem, hvor de fandt pengene henne.

I dag er den folkelige kontrol med dette system helt afskaffet, og politikerne kan med et “ok” på en computer generere ethvert ønsket beløb, fordele en smule til folket og lade resten indgå i de dertil indrettede globale pengestrømme.

Systemet står imidlertid for fald, og det ved man også i finansverdenen.

Pengedannelsen og formueforøgelserne har i de seneste 20 år eskaleret til sindssyge højder, og der tjenes i dag milliarder på sekunder med avancerede transaktioner på de globale børser.

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Det hele er fiktivt, kejserens nye klæder om igen, og det repræsenterer den sidste fase i kapitalismen, som vi kender den.

Ved det sidste store finanscrash i 2009 flyttede en stor del af verdens formuer “opad”, hvor der måske før var 5000 “superrige” familier, er vi måske i dag på 500, afhængigt af hvordan man definerer “superrig”.

Det næste crash kan matematisk bevises, man ved at det kommer – men ikke hvornår.

Problemet for finanseliten er, at efter næste crash vil kun måske nogle promille af de superrige sidde tilbage med alting, og det skaber frygt blandt selv de største kapitalister.

Næste gang mister også de deres formuer, og derfor arbejdes der i det stille – men intensivt – med løsninger, som kan bringe vores finanssystem ud af grebet fra Wall Street og den amerikansk baserede luftøkonomi, som er kommet helt ud af kontrol.

Der tales f.eks. i Europa om at lave et nyt børssystem, hvor man genindfører navneaktierne, opererer regionalt og kun handler f.eks. 1 gang ugentligt – altsammen ting, der strider direkte imod gældende normer. Men finanseliten har heller ingen vej uden om, det nuværende økonomiske system har spillet fallit, og vi lever i de allersidste timer, før det bryder sammen.

 

The Herland Report: – Vi hører ofte at The Federal Reserve Bank i USA ikke er føderalt, men faktisk en familieeid bedrift der noen få familier kontrollerer USAs økonomi. Kan du forklare implikasjonene dette har for USAs økonomi?

Free21.org leder, Tommy Hansen: – Det er en udbredt misforståelse, at The Federal Reserve i USA er privatejet, det er ikke korrekt.

De 12 distriktsbanker, som udgør fundamentet i systemet, er imidlertid privatejede, og det er her man finder de direkte forbindelser mellem USAs pengepolitik og private interesser.

 

Herland Report banner
The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcast has millions of viewers. Founded by Scandinavian historian of comparative religions and author Hanne Nabintu Herland, we feature leading intellectuals, authors and activists from across the political spectrum. Subscribe to YouTube interviews here!

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Ideen til The Federal Reserve System blev født af en lille gruppe bankfolk og politikere – Nelson Aldrich, A. Piatt Andrew, Henry Davison, Arthur Shelton, Frank Vanderlip og Paul Warburg – i november 1910, hvor de mødtes på Jekyll Island og skrev udkastet til det, der i 1913 skulle blive til lov om Federal Reserve.

De enkelte stater i USA var frem til da blevet ramt af utallige bankskandaler, hvor folk ofte forgæves måtte stå i kø for at hæve deres opsparinger – fordi bankerne igen og igen havde lånt flere penge ud, end de havde.

Federal Reserve var et forsøg på at skabe et pengesystem for hele nationen og genskabe tilliden til bankvæsenet. Begge dele lykkedes i første omgang, kun takket være The Federal Reserve System havde USA mulighed for at gå ind i første verdenskrig få år senere, forinden var landet nærmest fallit.

 

The Herland Report: – Har de amerikanske presidentene egntlig noen makt? Hva ligger i betegnelsen «deep state»?

Tommy Hansen: – De amerikanske præsidenter har lige så lidt magt over systemet som halen har magt over en hund.

Præsident Eisenhower advarede i sin afskedstale i 1961 tydeligt mod disse kræfter, som af mange forfattere siden er blevet kaldt “deep state”.

Præsident Truman sagde omtrent samtidigt, at hvis han havde vidst, hvordan CIA ville udvikle sig, ville han aldrig være gået med til at grundlægge det.

Og præsident Kennedy talte højlydt mod disse kræfter i sin berømte “Secret societies Speech” også fra 1961. Han siger, at der hersker en “konspiration” mod demokratiet, og han siger, at disse kræfter er ansvarlige for den kolde krig.

Jeg må konstatere, at siden 1961 har ingen amerikanske præsidenter fundet dette problem værd at beskæftige sig med, så enten har problemet løst sig selv – eller konspirationen har fået overtaget.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Når jeg ser, hvordan politik og medier styres og formes ud fra geopolitiske interesser, må jeg ligeledes konstatere, at problemet ikke er gået bort, tvært imod.

Så at tro, at en præsident har noget som helst at skulle have sagt med de store linier, er naivt. Præsident Putin har for nylig sagt, at efter at have talt med nu 3 amerikanske præsidenter, står det klart at det ikke er præsidenterne i USA, der former politikken. Det er andre kræfter, det er “apparatet”.

Apparatet fortæller præsidenterne, hvordan tingene spiller – apparatet har således fortalt Obama, at han godt kunne glemme det med at lukke Guantanamo.

For nylig har “apparatet” så fortalt Trump, at der ikke bliver nogen ny undersøgelse af 9/11, at der ikke bliver lavet en undersøgelse af Hillary Clinton o.s.v.

Toppolitikere kommer og går, den virkelige magt ligger i embedsmandsværket, og det gælder for så vidt helt ned på kommuneniveau i vort system.

Politikerne får lov at lave lidt rav i gaden, medierne spiller gladeligt med – men den langsigtede politik har de intet at gøre med.

 

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen:
Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Toppolitikere kommer og går, den virkelige magt ligger i embedsmandsværket, og det gælder for så vidt helt ned på kommuneniveau i vort system.

 

 

The Herland Report: – Hva med dollarens betydning for verdensøkonomien, og USAs stadige kriger i Midtøsten og andre steder? Kan du kort fortelle oss om dollarens historie, dens tilknytning til Saudi Arabia og hvorfor koblingen USA-Saudi er så sterk.

Free21.org leder, Tommy Hansen: – I de første mange år stod der med små bogstaver på dollarsedlerne: “Denne pengeseddel kan veksles til sin værdi i guld hos enhver Federal Reserve Bank”.

I 30’erne ændrede man formuleringen til, at sedlen kunne veksles til “lovlig mønt” (legal currency) uden nærmere at definere hvad dette var – og i 1963, hvor USA havde brugt milliarder og atter milliarder på Vietnamkrigen, slettede man simpelt hen sætningen. Siden da har den amerikanske dollar reelt kun været et stykke papir, i samme kategori som Matadorpenge.

Det gjorde det åbenlyst, hvad der egentlig foregik, og finansmarkederne reagerede kraftigt mod dollaren.

Man ville have guld, D-mark, Franske Franc, Yen og alt muligt andet – men ikke dollar.

Derfor faldt kursen på dollar gennem de kommende år drastisk, i takt med at USA tonsede endnu flere pengesedler ud på markedet, og da Nixon i 1971 forlod guldstandarden, havde dollaren stort set mistet enhver international troværdighed.

Det rådede man effektivt bod på med dollar-for-oil aftalen med Saudi Arabien to år senere. Aftalen gik ud på, at fra nu af ville Saudi Arabien kun sælge sin olie mod amerikanske dollar, ingen andre valutaer blev accepteret.

Til gengæld ville USA fylde Saudi Arabien med militærbaser for at beskytte oliefelterne og beskytte Saudi Arabien mod deres “fjender”. USA skulle bl.a. også opbygge landets sikkerhedstjeneste, og i den periode hvor George H. W. Bush var direktør for CIA blev Saudi Arabiens efterretningstjeneste oprettet som en tro kopi af CIA.

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Journalist Wayne Madsen siger, at George H. W. Bush ved den lejlighed faktisk brugte tjenesten som sit eget helt private CIA, her kunne han få gennemført operationer, som var for suspekte selv til de dunkle hemmelige operationer i det officielle CIA.

Den håndfuld ørkensheiker, som USA indgik aftalen med, repræsenterer samtidig med mest fundamentalistiske og ekstremt perverterede variant af Islam, hvor mennesker halshugges systematisk, menneskerettigheder er ikke-eksisterende og korruption og magtmisbrug er dagligdag.

Dollar-for-oil-aftalen, som i 1973 omfattede alle OPEC-lande, har skabt ufattelig dollarbaseret velstand i en række ørkenstater, og den har sikret permanent behov for den amerikanske valuta, der ellers stod foran at blive udvisket fra verdenskortet.

Med denne ufattelige rigdom finansierer nogle af disse ørkenstater så i dag radikale muslimske skoler overalt i Europa.

De finansierer terrorisme overalt, hvor der kan findes grobund for det – og dette bruges som påskud af de USA-styrede vestlige regeringer til mere militær, mere overvågning, indskrænkning af ytringsfrihed o.s.v.

 

Herland Report: – Hvor lenge vil dollaren kunne beholde sin makt som verdensvaluta? Tror du, slik som en rekke ledende finanstopper sier, at vi står ovenfor USA dollarens fall? USA har tross alt over 20 trillioner i gjeld nå. Vi vil gjerne høre din analyse.

Tommy Hansen: – Det er et spørgsmål, som beskæftiger top-økonomer på verdensplan, det er jeg slet ikke kompetent til at forudsige.

Man ved, at dollaren og dermed vort pengesystem vil kollapse, men ved blot ikke hvornår.

Problemet, som de vestlige regeringer står overfor, er at selv om et dollarkollaps er på høje tid og vi skal ud af dollarens greb, vil et dollarkollaps medføre en omgående konkurs af samtlige lande i Vesten.

Dollaren er stadig omkring halvdelen af pengemængden i verden og en fast bestanddel af samtlige landes økonomi. Så selv om alt taler for at tale kritisk mod dollaren for at undgå en katastrofe, er dollaren en forudsætning for den velstand og formuefordeling, vi i dag lever med i 2017.

Forsvinder dollaren, forsvinder alt hvad vi kender af goder i et civiliceret samfund. Hundredetusinder af firmaer vil gå fallit, stater vil gå fallit og kan ikke udbetale løn til sygepleje, politi, redningsvæsen o.s.v.

Strømforsyningen bliver truet, det samme gør internet.

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen:
Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Så længe dollaren holder, er det godt for den kinesiske elite, og når den kollapser, rider man videre på den anden hest.

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen: Det bliver et kaos, vi nærmest ikke kan forestille os, og det kan man jo heller ikke som ansvarlig regering sende landet ud i. Intet land vil være det første, som siger “Kejseren har ingen klæder på”, for det land der gør det mister dermed samtidig en stor del af sin egen garderobe, så at sige.

 

The Herland Report: – Er du enig i at den geopolitiske maktbalansen går mot øst, at Vesten som kultur er på vei ned? Hvilken rolle spiller Kina fremover?

Tommy Hansen:  – Magtbalancen går klart mod øst. Det, som historikerne vil kalde “Det amerikanske imperium” synger på sidste vers.

Alle imperier har deres storhedstid, og alle imperier falder sammen under deres egen vægt før eller siden.

Det er det, som er ved at ske for det amerikanske, og alene derfor får de geopolitiske spillere i øst mere plads på scenen.

I de senere år har klodens klassiske magthavere spillet deres eget skakspil, og det økonomiske samarbejde mellem Brasilien, Rusland, Indien og Kina (BRIC-landene) er blot et eksempel på, at der forsøges at gå nye veje.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Den russiske rubel er dækket af guld, det samme er den kinesiske valuta, så her har vi for så vidt et “uforurenet” pengesystem parat til at tage over efter dollaren.

Dog gør jeg mig ingen forhåbninger om, at finanseliten frivilligt afgiver sin magt, og Kina har med gigantiske investeringer i USA opnået en status, hvor man rider på to heste på samme tid.

Så længe dollaren holder, er det godt for den kinesiske elite, og når den kollapser, rider man videre på den anden hest.

 

The Herland Report: – Vi må snakke om vestlig mediesensur. Det er ingen hemmelighet at vestlige mainstream medier lenge har vært kraftig sensurert, og nå kommer nyhetene om at Google, Facebook, Twitter og så videre går sammen om å også sensurere internett. Hva tror du vil være effektene av at «det frie internett» mister sin fristilte, kritiske rolle?

Tommy Hansen:  – De sociale medier bliver fra nu af idømt gigantiske bøder, såfremt de ikke lukker sider med påstået “ekstremistisk” indhold.

 

Intervju: Redaktør Tommy Hansen:
Intervju: Redaktør Tommy Hansen: De sociale medier bliver fra nu af idømt gigantiske bøder, såfremt de ikke lukker sider med påstået “ekstremistisk” indhold.

 

I gamle dage, for ganske få år siden, var man uskyldig, til det modsatte var bevist, nu er det omvendt. Dette er kun et af mange skridt, der går i retning af ensartethed og totalitaritet på internettet.

Store tyske aviser har i dag en aftale med et Google-datterselskab om, at kritiske læserkommentarer nu automatisk slettes i samme øjeblik de postes.

Og hvem definerer, hvad der skal slettes?

Det er en situation, som for få år siden var helt utænkelig, i dag lader vi det ske, fordi vi tror det har noget med terror og sikkerhed at gøre.

“Fake news” jagtes nu af de politisk korrekte, præcis de samme mennesker som gennem årtier har forsynet os med Fake news via de autoriserede kilder, og det seneste er, at man nu vil lade internetudbyderen bestemme, hvilke sider på www man må besøge og hvilke ikke.

EU har et gigantisk projekt i gang, som omfatter universiteter og eksperter i alle lande, hvor man officielt vil komme Fake news til livs.

Der bliver dannet et ekspertpanel, hvor journalister kan henvende sig for at få kvalificerede udtalelser om terror og geopolitik, så man undgår (russisk sponsorerede) falske nyheder i det vestlige univers.

De kan kalde det alt, hvad de vil – men det er censur. Det står i vores grundlov, at det ingen sinde mere kan genindføres, og jeg tager den sætning dybt alvorligt.

Vi har allerede mistet fornemmelsen af, hvad den offentlige mening er – Twitter og Facebook vrimler med “bots”, robotter eller computerprogrammer, som med titusinder af posts kan fremkalde en hel folkestemning i ethvert givet land, helt upåvirket af hvad landets befolkning i realiteten diskuterer.

Kampagnen “Germany welcomes refugees”, som i august/september 2015 udløste en flygtningestrøm på over en million mennesker alene til Tyskland, blev ført fra tre store computercentre i England, Australien og USA.

Det var ikke den tyske befolkning, der havde rejst sig, det var geopolitisk strategi bragt i udførelse med computerbots.

 

About the author

The Herland Report Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts have millions of readers/viewers yearly. It is a great place to watch interviews and read the articles of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum. The Herland Report believes in freedom of speech and its editorial policy resides above the traditional Left vs Right paradigm which we believe has lost its relevance and ability to describe the current driving forces in Western politics.
Herland Report Newsletter Subscribe

Check Also

Bill Gates Warns of the Next Pandemic: Bill Gates and Partners Took Control Over Covid-19: Reuters

The Dark Side of the Digital Revolution

  People love the digital revolution.  It allows them to work from home and avoid stressful …

The Declining West: The search for meaning beyond Materialism. Hanne Nabintu Herland

The Declining West Now Hates the Values that made us Great in History

  Former Pope Benedict XVI often pointed out that the secular focus on scientific and …

Book The Billionaire World Hanne Nabintu Herland How Marxism Serves the Elite
×